Om "Sickan"

Panchis som trivs med tillvaron och sitter ganska mycket framför datorn. Bloggar på annat håll om böcker, film och teater. Jag är inte riktigt säker på vad det blir här utan det får tiden utvisa.

Lite modereflektioner

Skrevs 2019-03-09, 13:27 av Sickan

Under min dagliga promenad började jag reflektera över det där med modet. Jag mötte flera tonåringar och även äldre. Temperaturen var omkring nollan, alltså inte särskilt varmt. En sak jag la märke till var att de flesta av ungdomarna hade inga strumpor, eller rättare sagt inga strumpor som gick över ankeln. Det måste vara extra kallt att gå med bar vrist. Den andra saken jag tänkte på var alla dessa trasiga jeans, alltså, alltså, vad är det som gör att något så fult blir så populärt. Jag lägger inga nedlåtande, besserwisserreflektioner i mina reflektioner. Skulle jag vara tonåring nu så skulle jag säkert också gå i trasiga jeans. Men visst är det konstigt? Och var går gränsen? Ett par jeans i ett skyltfönster var förutom trasiga även fläckiga av något som skulle se ut som vit målarfärg. Hur gick snacket när man tyckte att trasiga jeans var något att satsa på i modet? Ja, viktigare saker att fundera över finns det naturligtvis, men lite kul är det ändå.

Kommentarer

  1. Jalle

    Kan det inte vara att någon älskad idol visat sig i trasiga jeans och då vill man klä sig likadant.
    Jag kom ihåg de på sin tid sk. socialglasögon; runda med svarta metallbågar, som delades ut gratis till barn och fattiga av socialvården. De försvann och behövande fick välja båge. Sedan började någon musikidol, jag tror det var John Lennon, att bära sådana glasögon och de blev hett eftertraktade. De var tagna ur produktion men fanns enstaka lite här och där, de tog dock snabbt slut. Dock fanns det en affär i Upplands-Väsby, tror jag, som hade ett större lager, det blev en fullkomlig folkvandring till denna utmark till även detta lager var tömt. Som tur var fick väl ungdomarna något annat att hett eftertrakta.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen