Om "toba"

Pensionerad Civilingenjör. Jag är intresserad av golf, boule, IT, släktforskning mm. Läser gärna böcker, nu mest deckare och biografier.

Golf

Skrevs 2012-03-23, 14:41 av toba

 Den här gången ska mitt inlägg handla om golf, ett annat av mina stora intressen.
Började spela golf vid den aktningsvärda åldern 60. Våra barn gav min hustru och mig golfutbildning i present, men det är bara jag som har fortsatt. Jag är medlem i Stallarholmens GK. Där har jag hand om en turnering som heter W-touren. Vi träffas, damer och herrar, 60+ och spelar 9 hål. Detta gör vi varje onsdag från början av maj till början av oktober. Anmälan sker på speldagens morgon. Var och en väljer om hon/han vill spela hål 1-9 eller 10-18 den dagen. Vi lottar och det blir blandade "bollar",damer och herrar, och mest 3-bollar. Antalet deltagare avgör om och hur många 4-bollar det måste bli. Nettoresultatet (vi spelar slaggolf med full hcp) noteras och förs in i en sammanställning. För att vara med i den totala tävlingen måste man under säsongen spela minst 5 ronder på varje banhalva. Medelvärdet av de 5 bästa ronderna på varje banhalva räknas. Man kan fortlöpande förbättra sina mdelvärden.
Sista speldagen samlas vi till en lunch med prisutdelning. 

Hela tävlingen administeras men en egenutvecklad Excel-applikation där det mesta är automatiserat med hjälp av formler och makron.

W-touren har blivit mycket uppskattad och vi har fått och behållit många medlemar tack vare den. Som mest var vi under 62 deltagare under säsongen 2011.

Om du vill veta mer om W-touren, kanske själv organisera något liknande i din klubb, så titta in på vår hemsida, www.sthgk.se. Klicka dig vidare, klubben. sektioner, veteransektionen o s v.. Eller maila mig så skickar jag mer info. torgnyback@gmail.com.

Kommentarer

  1. vetgirigvetgirig

    Oj vad jag tyckte om långgolf, med naturupplevelsen och motionen. Jag började spela år -97 och var tvungen att sluta -02, sorgligt nog.

  2. ethaetha

    Vad ni har roligt, ni som är pigga och alerta! Jag gläds med er och hoppas att ni håller igång länge, länge.

  3. AllkonstAllkonst

    Golf är onekligen en väldigt trevlig social aktivitet. Upp tidigt en solig och ledig dag, träffa vänner och umgås, föra sig civiliserat i en värld där de flesta vet vilka koder som gäller. Jag fick gröna kortet på 90-talet men slutade spela i början av 00-talet pga fästingarna, efter att ha fått borrelia ett par ggr kändes det inte längre roligt att ge sig i väg till golfbanorna, men … jag har funderat på att återuppta golfandet.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen