Om "vetgirig"

Jag är nu en 83-årig änkling, intresserad av det mesta,företrädesvis miljö.Känner mej ej som stadsbo, trots mångårigt boende i Västerås! Efter min frus frånfälle har jag börjat skriva mycket. Har också märkt att jag blivit onödigt tvärsäker i mina åsikter. Typiskt tecken på påbörjad senilitet. Jag känner mig föranleden att presentera mig bättre. Det eftersom andra så utförligt beskriver sin bana genom livet. Under tjugo år var jag tegelbruksarbetare vid Orresta Tegelbruk. Nästföljande tio år fungerade jag som springpojke i produktionen vid Gullätt AB, dotterföretag till Gullhögens Bruk. De sista aktiva åren mockade jag grisskit vid min egen ägandes gård .Är nu åttiosex år fyllda och har behandlats för prostatacancer i tjugo år. Kan därför kalla mig en överlevare. Har skrivit en levnadsberättelse, som heter "Tango på Resi"" Ett par manus om miljö och klimat. hetande GRÖN KÄRLEK och UTOPIA, ligger i skrivbordet!

VAGM= vård av gammal man!

Skrevs 2016-06-16, 16:37 av vetgirig

I morgon börjar jag på gym. Har blivit så led på dålig kondis och på dålig balans och koordination. Jag måste, i alla fall, försöka träna upp mig igen. Om det nu går. Så att jag kan ligga samhället till last några år till. För sex-sju år sedan tränade jag som en idiot, vägde 117kg när jag började. Det tog ett halvår innan jag var nere i 110kg. Träningen då hade omvandlat fett till muskler och kondition. Sen kom diagnoser på flimmer och Spinal Stenos, vilket medförde tappad gnista, inte fick jag köra bil längre heller. Men nu jäklar ska jag försöka komma tillbaka, lite grann i alla fall. Det vore roligt att få jäklas ett tag till. Det är skönt att vi har den här sajten till att avbörda oss en massa på. Eller hur?

Kommentarer

 1. Lasse-MajaLasse-Maja

  Det är aldrig försent att starta ett nytt liv. Både leder och kropp mår bra av att röra på sig. Vi simmar cyklar och jag klipper gräsmattan på landet och vi mår rektit, rektit gôtt! Lycka till Du också! Och glöm inte att rapportera till oss hur det går*smile*!

 2. TatluserTatluser

  Ja lycka till, numer talar all ny forskning om hur bra kroppen mår när musklerna får vara igång, men allt måste gå i lagom takt allt efter som styrkan återvänder och så är det ju det där man stoppar i sig som kan bidrar till om kilogrammen ökar.

 3. bebebebe

  Lycka till! Även om bantningseffekten inte skall överdrivas blir det lättare att bära alla kilona när man tränat upp sina muskler. Dessutom får man gott samvete av att ha tränat, och det är ingen dum huvudkudde.

 4. AmandaAmanda

  Lycka till! Det är fantastiskt hur lite av rörelse det behövs för att det skall bli så mycket bättre med balans och leder och muskler! Därför har jag så svårt att förstå hur någon kan avstå från det, eller som en god vän säger när jag pratar om det: Jag är inte motiverad. För man behöver ju inte ens gå på gym, man kan göra sina egna små rörelser hemma på vardagsrumsmattan. Går utmärkt att göra armhävningar t ex.

 5. Christina WestmanChristina Westman

  Lycka till med träningen! Du är ju motiverad och klar i skallen – så sätt i gång bara! Som Amanda påpekar – man kan göra sina egna rörelser hemma på vardagsrumsmattan. Själv har jag en gammal motionscykel som jag trampar mig fram på i 20 min per dag framför tv:n – fick ta lite paus efter min krasch i påskas, men nu är jag igång igen, och det känns bra. Stretchar benen innan jag kommer ur sängen om mornarna Så nu har jag fått riktigt fina muskler både här och där. Mitt fältrop: ”Det är aldrig för sent!”

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen