Om "vetgirig"

Jag är nu en 83-årig änkling, intresserad av det mesta,företrädesvis miljö.Känner mej ej som stadsbo, trots mångårigt boende i Västerås! Efter min frus frånfälle har jag börjat skriva mycket. Har också märkt att jag blivit onödigt tvärsäker i mina åsikter. Typiskt tecken på påbörjad senilitet. Jag känner mig föranleden att presentera mig bättre. Det eftersom andra så utförligt beskriver sin bana genom livet. Under tjugo år var jag tegelbruksarbetare vid Orresta Tegelbruk. Nästföljande tio år fungerade jag som springpojke i produktionen vid Gullätt AB, dotterföretag till Gullhögens Bruk. De sista aktiva åren mockade jag grisskit vid min egen ägandes gård .Är nu åttiosex år fyllda och har behandlats för prostatacancer i tjugo år. Kan därför kalla mig en överlevare. Har skrivit en levnadsberättelse, som heter "Tango på Resi"" Ett par manus om miljö och klimat. hetande GRÖN KÄRLEK och UTOPIA, ligger i skrivbordet!

Smarta eller osmarta idéer!

Skrevs 2014-01-27, 15:33 av vetgirig

Kvinnolönerna har ”långeliga” tider legat mellan 5-7% under männens. Säger statistiken. Omöjligt att få ut retroaktivt för kvinnorna. Då är det väl naturligt att också kvinnornas pensioner ligger 5-7% lägre än  männens. Hur långt skulle jobbskatteavdraget räcka för att få till jämställdhet i alla fall när det gäller pension.Jag bara frågar?

Kommentarer

  1. GerdGerd

    Intressant fråga. vetgirig! Varannan kvinna får bara garantipension. Läs mer på Fredrika Bremer-Förbundets (FBF) hemsida om morgondagens stora evenemang i Stockholm. Pensionsmyndigheten och FBF opinionssatsar stort om jämställda pensioner.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen