Om "vetgirig"

Jag är nu en 83-årig änkling, intresserad av det mesta,företrädesvis miljö.Känner mej ej som stadsbo, trots mångårigt boende i Västerås! Efter min frus frånfälle har jag börjat skriva mycket. Har också märkt att jag blivit onödigt tvärsäker i mina åsikter. Typiskt tecken på påbörjad senilitet. Jag känner mig föranleden att presentera mig bättre. Det eftersom andra så utförligt beskriver sin bana genom livet. Under tjugo år var jag tegelbruksarbetare vid Orresta Tegelbruk. Nästföljande tio år fungerade jag som springpojke i produktionen vid Gullätt AB, dotterföretag till Gullhögens Bruk. De sista aktiva åren mockade jag grisskit vid min egen ägandes gård .Är nu åttiosex år fyllda och har behandlats för prostatacancer i tjugo år. Kan därför kalla mig en överlevare. Har skrivit en levnadsberättelse, som heter "Tango på Resi"" Ett par manus om miljö och klimat. hetande GRÖN KÄRLEK och UTOPIA, ligger i skrivbordet!

Silvers död!?

Skrevs 2013-10-02, 09:40 av vetgirig

Man behöver inte vara paranoid alls för att förstå att SPFs Silvergenerationen snart går i graven. Tanken bakom dess uppdatering är helt enkelt nedläggning! Vårt inläggsskrivande om samhälleliga väsentligheter Gillas inte av en ”falang” som har medhåll av redaktionen som i sin tur!

 

tillrättavisar de gamla medlemmarna. När de försöker skydda sig mot allt hån och hat!

 

Kommentarer

 1. brickanbrickan

  Man får hoppas att så inte är fallet.Det vore av allmänt intresse att även vi intresserar oss för
  samhälleliga väsentligheter. Det råkar ju faktiskt vara så att vi med några år på nacken är
  mer eller mindre fulla av erfarenhet och kunnande.

 2. seniorenredaktionenseniorenredaktionen

  Vetgirig, om vår plan hade varit att lägg ner Silvergenerationen så hade vi lagt ner Silvergenerationen. Att tro att vi lägger tid och pengar på att uppdatera en sida med mål att lägga ner den faller på sin egen orimlighet.

  Vänliga hälsningar
  Frida

 3. ethaetha

  Jag förstår inte varför ledningen för Silvergenerationen inte har lärt sej vad som gäller på en modern community! Att tillåta intrång i andras kommentarer är en skymf mot deltagarnas integritet! Jag har varit med på olika sajter i ett par decennier och mina bekanta från dessa många år häpnar när jag berättar om reglerna på Silver. Aldrig skulle en deltagare tillåtas att smäda och skymfa de övriga – och vanställa deras kommentarer – den syndaren avstängs med omedelbar verkan. Så går det till på nätet när ledningen tar sitt ansvar.
  Om någon sprider obehag med skriverier som väcker anstöt blir vederbörande utkörd. Här tycks det som om redaktionen inte har tagit del av innehållet i tillräcklig utsträckning för att förstå vari problemet består. En eller ett par personer stör friden och får ledningens stöd! Har man sett maken till brist på fingertoppskänsla?? En grav missuppfattning från redaktionens sida är att det rör sej om oenighet mellan ett par deltagare, när missbruket i själva verket berör oss alla, vi som vill resonera i lugn och ro om väsentligheter.
  Jo det kan sannerligen bli Silvers död om inget radikalt görs, och det snarast! Inte underligt att nykomlingar skräms bort!

 4. Lasse-MajaLasse-Maja

  Varför kan man inte finna sig i nymodigheterna som de facto är bra. Det är inte de tre vise(?) männens(?) fel att det blev som det blev.

  Här finns jäkligt gott om utrymme och man behöver varken hacka på andra eller bry sig om vad de skriver. Men vänd Er om och titta hur låg aktiviteten har blivit. Orsaken till det hela ligger några månader tillbaka på gamlingarna här. Det tolereras inte att nya kommer in och gör sin röst hörd på sitt eget sätt.

  Jag har skrivit det förut men somliga vill ha Silver som någon slags skyddad verkstad. Här skall/behöver man inte göra som i samhället i övrigt eller i stora vida världen. Nej här skall man själv få härska.

  Tror att flera av de gamla skribenterna här får ta åt sig av att det blivit som det blivit. Om man i stället varit lite öppna här i somras, då det började, hade vi aldrig hamnat i den här sitsen. Många avskräcks av att gå med av just det faktum att man är så himla intoleranta. Man måste vara väldigt social och nästan be om ursäkt för att man finns till för att få delta i diskussionerna här. Och hittar man inga andra ursäkter till hackande så anklagas skribenten för antalet inlägg eller får pikar för hur (HEN) skriver sina inlägg.

  Men att få bovarna att erkänna sin skuld i frågan är väl en utopi. Jag ser i alla fall att min egen blogg ökar för var dag med nästan det dubbla antalet klick än vad Silver minskar med. Undrar vad det beror på?

 5. seniorenredaktionenseniorenredaktionen

  Det enda som skiljer Silvergenerationens möjlighet att redigera blogginlägg från möjligheterna som finns på andra bloggar är följande:

  Ordet ”Redigera” står lite mer framträdande. Oftast finns ett litet ”edit” under själva blogginlägget, vilket bara administratören – alltså ägaren av bloggen ser.

  Möjligheten att helt radera en kommentar saknas. Den funktionen kunde vi tyvärr inte få med, trots att den är vedertagen i andra bloggsammanhang.

  Möjligheten att helt låsa sin blogg för kommentarer saknas. Den finns på många andra bloggar.

  Möjligheten att godkänna kommentarer i förväg innan de publiceras på sidan saknas (vilket gör det ännu mer nödvändigt att kunna stryka oönskade kommentarer.)

  Den som äger bloggen är också dess ”redaktör”, och därigenom ansvarig för vilka kommentarer som får visas. Om någon kommenterar med spam, reklamlänkar, är otrevlig eller totalt avviker från ämnet i en diskussion finns det alltså möjlighet att ta bort dessa kommentarer.

  Givetvis finns en risk för att funktionen missbrukas, men det slår tillbaka på den aktuella blogginnehavaren genom att ingen – eller få – kommer att vilja kommentera mer just där.

  /Frida

 6. Snällt av dig ”SNÄLLER” att du stannar kvar på gamla Silver och förser oss med dina kloka synpunkter trots att din egen blogg är så mycket bättre.

 7. DidaniaDidania

  Den elaka tomten som kallar sig Snäller ägnar sig åt historieförfalskning.
  Själv har han varit medlem här länge under olika synonym – men först på senare tid har han visat sitt sanna ansikte.
  De två nya pensionärer som kom in blev från starten hälsad välkommen som alla andra nykomlingar. De började snart sin verksamhet med att kritisera silvergen – det som omhandlades här och visa kritik och förakt mot de tidigare medlemmar.

  Det handlar inte om att dessa två/tre skriver fjolligheter ledsaget av undermåliga bilder från nätet – det är inget problem – vill man läsa kan man göra det – eller låta bli.

  Det som är problemet utöver att platsen på huvudsidan tas upp av samma tre personer, när de gullar med varandra, är den hätska ton i kritiken av silvergen – och det är en gåta varför man besöker ett ställe som man föraktar så djupt?

 8. seniorenredaktionenseniorenredaktionen

  Att redaktionen stödjer vissa ”falanger” är fel. Vi verkar för att alla ska kunna finnas på Silvergenerationen – nya som gamla- och ”tillrättavisningar” i form av påminnelser om önskat uppträdande på Silvergenerationen har dessvärre varit nödvändigt att dela ut åt flera håll.

  Alla medlemmar på Silvergenerationen är lika mycket värda.

 9. Lasse-MajaLasse-Maja

  Varför inte, i alla fall, försöka göra något av Silver. Här finns hur stora möjligheter som helst. Varför inte svälja eventuella förtretligheter och göra något bra av Silver…?

 10. GerdGerd

  Förflackning är ordet (Google kan sannolikt förklara!) Det undras varför Silverbesöken minskar. Kanske förflackning rentav är svaret? Vi som ville något annat har hittills kunnat vara på Silvergenerationen, vi kommer troligen att bli färre.

 11. seniorenredaktionenseniorenredaktionen

  Jag kan glädja er med att besöksantalen inte alls minskar på Silvergenerationen utan att antalet unika besökare tvärt om ökar, och att de ligger kring 40 procent högre jämfört med förra året.

  /Frida

 12. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Redaktionen skriver att det är omöjligt att helt radera en kommentar. Jo jag tackar jag. Det finns i alla fall två som kan den konsten!!!!!!!!!!!!!Som dessutom har skrivit inlägg som inte går att kommentera!
  För övrigt så fungerar inte meddelandefunktionen och det fortfarande, i alla fall för mig!

 13. minimalminimal

  Din historiebeskrivning verkar helt korrekt Didania. Och man kan tillägga, att när sidan sedan började översvämmas av korta inlägg, ibland med bara ett par minuters mellanrum började andra medlemmar att reagera och sedan följde en lång tid av bråk och tillmälen.
  Nu verkar sidan ha stabiliserats igen, och det är roligt. Men lusten att skriva har åtminstone för mig försvunnit en hel del. Kanske den kommer tillbaka när dagarna blir kortare.

 14. Lasse-MajaLasse-Maja

  Vetgirig bör kanske kontrollera och upptäcka skillnaderna mellan att skriva en blogg eller ett diskussionsinlägg. I ena fallet kan man spärra kommentarer från andra personer men i andra fallet kan man inte det.

  Kommentarer i andras bloggar kan man aldrig helt ta bort helt, men man kan sätta in tre tecken i stället.

  I min egen blogg kan man, om man lärt sig det, ta bort hela inlägget inklusive vem som skrivit det. Det är lite trixande men fullt möjligt.

  Något som ingen ännu använt särskilt mycket här är att länka till andra inlägg eller annat på nätet. Kanske är det dags att vi lär oss det också. Men det kanske är överkurs för Silvers bloggare? Jag läste någonstans om att man får inte skämta i bloggen för folk tar det på fullt allvar. Någon skämtade om sin död och dagen efter var trappen full av kransar och andra begravningsattrialjer.

 15. antikantik

  Detta är rena lekstugan! Förstår inte varför det gång på gång ska gnällas och tjuvnypas. Låt helt enkelt de irriterande inläggen förbli okommenterade. Då dör de misshagliga rösterna snart sotdöden. Nu slänger istället de flesta in någon pinne i elden och det tar sig lätt.

 16. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  En sak ska Du ha klar för Dig ”Snäller”, eller vad Du än kallar Dig, tas en kommentar från mig bort, trots att den inte är direkt elak, så förlåter jag det aldrig. Det hjälper inte vad Du än har för försvar att komma med. Inbilla Dig inte att Du har någon sorts särställning som ger dig en sådan rätt!

 17. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Du Minimal, Du har svarat på mitt inlägg om att jag kände mig så gammal när jag använder rollator. Du ser att det inlägget av mig är borta. Vem är den skyldige mån-tro? Jag trodde att min humor skulle lysa igenom i det inlägget. Jag har och använder rollator. Så det så!

 18. Lasse-MajaLasse-Maja

  Varje individ som på den här sajten gör en blogg och eller diskussionsinlägg har den unika rätten att utan att ens förklara ta bort de inlägg den själv anser. Det är inget personligt utan sajten är förnyad och i fas med övriga världen. Här sker borttagandet i efterhand, på andra ställen kan man godkänna och lägga ut svaren i efterhand.

 19. kyllingkylling

  Vad är det som pågår? Silvergenerationen… denna blogg är jag mycket nöjd med. Jag skriver ibland – inte varje vecka. Men jag läser i stort bloggen en gång i veckan. Vilka är det som blivit kränkta av andras inlägg och vad var det ”dom” skrev som var kränkande. I alla ”folksamlingar” finns det olika persontyper – rak på sak personer – känsliga dito m. fl. I detta samtalsrum – Silvergenerationen – är det ju du och jag som gör inläggen. En del faller oss på läppen, andra inte. Så är det. En del av oss är flitigare att skriva än andra. Men vad gör det… I ett stort samtalsforum ska finnas just olikheter i allt. Så var inte så negativa, använd i stället tillfället att läsa vad du tycker är av intresse och bidra själv med inlägg. Men kom ihåg att ”öppnar” man munnen, då får man vara beredd på att andra gör detsamma och det kan bli ett mothugg – som man får tåla.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen