Om "vetgirig"

Jag är nu en 83-årig änkling, intresserad av det mesta,företrädesvis miljö.Känner mej ej som stadsbo, trots mångårigt boende i Västerås! Efter min frus frånfälle har jag börjat skriva mycket. Har också märkt att jag blivit onödigt tvärsäker i mina åsikter. Typiskt tecken på påbörjad senilitet. Jag känner mig föranleden att presentera mig bättre. Det eftersom andra så utförligt beskriver sin bana genom livet. Under tjugo år var jag tegelbruksarbetare vid Orresta Tegelbruk. Nästföljande tio år fungerade jag som springpojke i produktionen vid Gullätt AB, dotterföretag till Gullhögens Bruk. De sista aktiva åren mockade jag grisskit vid min egen ägandes gård .Är nu åttiosex år fyllda och har behandlats för prostatacancer i tjugo år. Kan därför kalla mig en överlevare. Har skrivit en levnadsberättelse, som heter "Tango på Resi"" Ett par manus om miljö och klimat. hetande GRÖN KÄRLEK och UTOPIA, ligger i skrivbordet!

Silens Night!

Skrevs 2013-12-24, 10:35 av vetgirig

När jag bäddade sängen nu på förmiddagen så spelade radion på nattduksbordet Silens Night med Mahalia Jackson. Har någon någonsin framfört den låten mäktigare och vackrare än Mahalia.

Jag sjönk ned på sängen med ståpäls och tårade ögon. Kerstin och jag såg och hörde henne på konsethuset i Stockholm. Skarven mellan sextio och sjuttiotalet tror jag.

Kommentarer

  1. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

    Plocka Du in Ali Mills och låt henne sjunga Walzing Mathilda på aborginska så får Du lyssna till något i hästväg.Gör det. Fortsätt sedan med saidikodrottningen Queen Idas version av JAMBALAJA och för att Du ska få njuta så låt Mahalia sjunga Down by the riverside.
    Det är takten och de magiska melodislingorna som gäller för mig.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen