Om "vetgirig"

Jag är nu en 83-årig änkling, intresserad av det mesta,företrädesvis miljö.Känner mej ej som stadsbo, trots mångårigt boende i Västerås! Efter min frus frånfälle har jag börjat skriva mycket. Har också märkt att jag blivit onödigt tvärsäker i mina åsikter. Typiskt tecken på påbörjad senilitet. Jag känner mig föranleden att presentera mig bättre. Det eftersom andra så utförligt beskriver sin bana genom livet. Under tjugo år var jag tegelbruksarbetare vid Orresta Tegelbruk. Nästföljande tio år fungerade jag som springpojke i produktionen vid Gullätt AB, dotterföretag till Gullhögens Bruk. De sista aktiva åren mockade jag grisskit vid min egen ägandes gård .Är nu åttiosex år fyllda och har behandlats för prostatacancer i tjugo år. Kan därför kalla mig en överlevare. Har skrivit en levnadsberättelse, som heter "Tango på Resi"" Ett par manus om miljö och klimat. hetande GRÖN KÄRLEK och UTOPIA, ligger i skrivbordet!

Sakralt orgelverk!

Skrevs 2014-06-08, 17:35 av vetgirig

I går njöt jag i fulla drag, när jag åter fick uppleva och höra Benny Anderssons nykomponerade orgelverk till invigningen av den nya,enastående orgeln i Piteås konserthus Akustikum. Bara ett musikaliskt fenomen som Benny Andersson kan få till ett sakralt mästerverk för orgel av ABBA-låten Dancing Queen. Benny var inte ensam, till hjälp hade han Orsa Spelemän och en skicklig organist, vad han nu heter? Tänk att få till den totala samstämmigheten mellan Orsa Spelemän och orgelorganisten, trots att det  skilde en våning och tjugo meter dem emellan. Dessutom saknades dirigent och ögonkontakt i alla dessa bravurnummer.

Kommentarer

 1. Lasse-MajaLasse-Maja

  Det är väl inget ovanligt att man inte har en dirigent som står och viftar med en pinne. Samspelet finns ofta utan ögonkontakt. Och det Du såg och hörde Vetgirig var vad jag förmodar en TV-inspelning. Du vet ju inte hur många omtagningar man gjort.

  Men en vältränad organist och ett väl fungerande Orsa Spelmanslag har ju det hela i kroppen. Och Vetgirig, ursäkta, en organist är en som är utbildad att spela på orgel. Orgelorganist finns alltså inte!

 2. Sherry

  Vi får passa oss alla Vetgirig för det är inte bara en här på Silver som har en pinne att vifta med, jag vet då flera här som verkligen viftar så fort de får tillfälle..Ha det så bra fr S.

 3. Lasse-MajaLasse-Maja

  Jag har på intet sätt en uppfattning om det var bra eller dåligt, men Orsa spelmanslag och Benny Andersson har ju sådan rutin att det blir aldrig dåligt. Och en TV-inspelning är alltid tillrätta lagd precis som det enklaste matlagningsprogram eller högmässa i TV.

  Men som jag skrev handlar det inte om någon påhittad titel utan Organist var titeln. Mycket möjligt att han var och är en virtuos men det har jag ej heller någon uppfattning om.

  Så jag förstår inte de upprörda känslorna hos somliga!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen