Om "vetgirig"

Jag är nu en 83-årig änkling, intresserad av det mesta,företrädesvis miljö.Känner mej ej som stadsbo, trots mångårigt boende i Västerås! Efter min frus frånfälle har jag börjat skriva mycket. Har också märkt att jag blivit onödigt tvärsäker i mina åsikter. Typiskt tecken på påbörjad senilitet. Jag känner mig föranleden att presentera mig bättre. Det eftersom andra så utförligt beskriver sin bana genom livet. Under tjugo år var jag tegelbruksarbetare vid Orresta Tegelbruk. Nästföljande tio år fungerade jag som springpojke i produktionen vid Gullätt AB, dotterföretag till Gullhögens Bruk. De sista aktiva åren mockade jag grisskit vid min egen ägandes gård .Är nu åttiosex år fyllda och har behandlats för prostatacancer i tjugo år. Kan därför kalla mig en överlevare. Har skrivit en levnadsberättelse, som heter "Tango på Resi"" Ett par manus om miljö och klimat. hetande GRÖN KÄRLEK och UTOPIA, ligger i skrivbordet!

Fläskköttgryta!

Skrevs 2013-10-02, 13:01 av vetgirig

Håller på att laga till en köttgryta efter alla konstens regler. Allt hade jag hemma ,trodde jag, men när jag skulle reda skyn, så fattades grädde!

Kanske allvetaren ”Snäller” kan säga om det duger med mjölk?

Kommentarer

  1. GerdGerd

    ”Mat ska lagas med grädde, smör och lite sprit” sa min mamma. Men har man ingen grädde så ”tager man vad man haver” som Cajsa Warg sa. Om fläskgrytan består av fläskfilé så kan du pröva att lägga till curry och banan och servera med ris. Eller kanske katrinplommon? Hoppas du har något av mina förslag hemma och lycka till med grytan!

  2. brickanbrickan

    Är väl för sent ute som vanligt. Vill bara tala om att jag gjorde en gryta av fläskytterfile
    morötter,lök och banan och curry i förra veckan. Blev urgod. Lycka till med din.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen