Om "vetgirig"

Jag är nu en 83-årig änkling, intresserad av det mesta,företrädesvis miljö.Känner mej ej som stadsbo, trots mångårigt boende i Västerås! Efter min frus frånfälle har jag börjat skriva mycket. Har också märkt att jag blivit onödigt tvärsäker i mina åsikter. Typiskt tecken på påbörjad senilitet. Jag känner mig föranleden att presentera mig bättre. Det eftersom andra så utförligt beskriver sin bana genom livet. Under tjugo år var jag tegelbruksarbetare vid Orresta Tegelbruk. Nästföljande tio år fungerade jag som springpojke i produktionen vid Gullätt AB, dotterföretag till Gullhögens Bruk. De sista aktiva åren mockade jag grisskit vid min egen ägandes gård .Är nu åttiosex år fyllda och har behandlats för prostatacancer i tjugo år. Kan därför kalla mig en överlevare. Har skrivit en levnadsberättelse, som heter "Tango på Resi"" Ett par manus om miljö och klimat. hetande GRÖN KÄRLEK och UTOPIA, ligger i skrivbordet!

Fem svarta höns!

Skrevs 2014-02-17, 17:04 av vetgirig

Jag kom osökt att tänka på  äventyrsromanen Fem svarta höns, när jag tittade till på de inloggade. Varför?

Kommentarer

 1. TatluserTatluser

  Aj, aj, kluriga associationer kan missuppfattas, fem väna nunor är det väl som blickar fram. Även gulliga hönor som värper goda ägg i hönsgården kan också vara mycket trevliga, tyvärr uppfattas benämningen hönor som något negativt. Det tror jag inte du avsåg Vet-g, boken har jag inte läst, vad handlar den om?
  vetgirig: Absolut inget negativt! En äventyrstriller om australiensisk soldat under andra världskriget. Väldigt bra! Läs den!
  - Den ska jag titta närmare på, kanske något att ta med till litteraturgruppen här, för att läsa och diskutera.

 2. Sherry

  Själv tänker jag på fem smutsiga små fingrar när jag ser bilden!!!
  http://youtu.be/VxwaJVgRGvk

  (Fem svarta höns a.k.a. A town like Alice är en klassiker från 50-talet av Nevil Shute. Boken utspelar sig efter andra världskriget och handlar om den unga brittiska kvinnan Jean Paget som under sin ungdom var en krigsfånge på Malacka-halvön. Jean är baserad på en verklig kvinna som tillsammans med en grupp engelska kvinnor på Malacka (side note: i verkligheten utspelade det sig i Sumatra) tillfångatogs av fienden, japanerna. Japanerna hade ingen aning om vart de skulle förfara de kvinnliga krigsfångarna, vilket ledde till att ett konstigt arrangemang upstod där kvinnorna och deras fångvaktare gick från by till by i över två år, i väntan på ett permanent kvinnligt fängelse som aldrig kom. Över två tredjedelar av gruppen dog av sjukdomar och utmattning, och på vägen mötte de .)

 3. SessanSessan

  Jag kommer ihåg att jag läste den när jag var yngre för ca 60 år sedan men har glömt handlingen. Tror jag har den i bokhyllan. Tyckte den var bra då. Kanske tid för omläsning.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen