Om "vetgirig"

Jag är nu en 83-årig änkling, intresserad av det mesta,företrädesvis miljö.Känner mej ej som stadsbo, trots mångårigt boende i Västerås! Efter min frus frånfälle har jag börjat skriva mycket. Har också märkt att jag blivit onödigt tvärsäker i mina åsikter. Typiskt tecken på påbörjad senilitet. Jag känner mig föranleden att presentera mig bättre. Det eftersom andra så utförligt beskriver sin bana genom livet. Under tjugo år var jag tegelbruksarbetare vid Orresta Tegelbruk. Nästföljande tio år fungerade jag som springpojke i produktionen vid Gullätt AB, dotterföretag till Gullhögens Bruk. De sista aktiva åren mockade jag grisskit vid min egen ägandes gård .Är nu åttiosex år fyllda och har behandlats för prostatacancer i tjugo år. Kan därför kalla mig en överlevare. Har skrivit en levnadsberättelse, som heter "Tango på Resi"" Ett par manus om miljö och klimat. hetande GRÖN KÄRLEK och UTOPIA, ligger i skrivbordet!

Ensam Jul!

Skrevs 2014-12-25, 19:44 av vetgirig

Jag var säker på att få fira en ensam jul och det har jag inget emot. Men på julaftonen dök två av mina flickor upp. Vi blev tre runt julbordet som nästan dignade av mat trots min föresats om ensam jul. I dag på juldagen kom också min son Micke med fru, sonsonen Robin med tjej kom också. I dag var vi sju stycken runt runda bordets håvor. På tredjedagen blir jag påhälsad av näst äldsta dottern Stina med man. De har bilat från nordligaste Norrbotten och ligger över en natt eller två.
Ensam jul! Jo pyttsan. Det var länge sedan, och jag är faktiskt glad

Kommentarer

  1. Berit KBerit K

    Grattis till alla barnen och att dom inte glömt sin gamle far! Jag festade hos en son med familj och åt som vanligt alldeles för mycket fast jag drack lagom :-)

  2. GerdGerd

    Jag förstår din glädje över dessa kärkomna besök. Min första ensamjul blev som jag tänkt plus omtänksamma telefonsamtal från barnen.

  3. orera

    Det låter som du firat en riktigt god och fröjdefull jul, det är bra. Själv är jag nyss hemkommen efter ett idogt julfirande. Trött och nöjd.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen