Om "vetgirig"

Jag är nu en 83-årig änkling, intresserad av det mesta,företrädesvis miljö.Känner mej ej som stadsbo, trots mångårigt boende i Västerås! Efter min frus frånfälle har jag börjat skriva mycket. Har också märkt att jag blivit onödigt tvärsäker i mina åsikter. Typiskt tecken på påbörjad senilitet. Jag känner mig föranleden att presentera mig bättre. Det eftersom andra så utförligt beskriver sin bana genom livet. Under tjugo år var jag tegelbruksarbetare vid Orresta Tegelbruk. Nästföljande tio år fungerade jag som springpojke i produktionen vid Gullätt AB, dotterföretag till Gullhögens Bruk. De sista aktiva åren mockade jag grisskit vid min egen ägandes gård .Är nu åttiosex år fyllda och har behandlats för prostatacancer i tjugo år. Kan därför kalla mig en överlevare. Har skrivit en levnadsberättelse, som heter "Tango på Resi"" Ett par manus om miljö och klimat. hetande GRÖN KÄRLEK och UTOPIA, ligger i skrivbordet!

En fråga!

Skrevs 2017-11-09, 12:05 av vetgirig

År det slut nu?

Kommentarer

 1. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Ja ska vi säga fantasin. För mycket av glädjen i livet har försvunnit, och det beror helt på en själv. Erkänner att jag känner mig utlevad men ej missnöjd med det som varit. Förmodligen kommer den insikten att lindra det definitiva avslutet!
  Och det kanske är en utav meningarna med just livet?

 2. TatluserTatluser

  Ja varför finns det liv och varför lever alla sorters live? Detta har människan sökt svar på i tusentals år, ännu finns inget svar trots att man nu vet så mycket om de system som väcker liv och vad är det som gör att de olika kosmiska, elektroniska systemen existerar, samtidigt kommer då frågan varför finns jorden och övriga planeter och solar, varför finns universum och flera andra universum och i vad befinner sig alltihopa. När kommer svaret?

 3. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Frågan: Är det slut nu, gäller de långa stiltjeperioderna i vår Silvergensblogg! Skriftväxlingarnas uppehåll påminner, tycker jag, om en döendes andningsuppehåll, långa sådana, och plötsligt sätts det igång igen. Otäck liknelse kanske?

 4. PaulThomasPaulThomas

  Jag tänkte väl att det var så du menade i ditt inlägg (2017-11-09). Perioderna av stiltje. De är faktiskt gåtfulla.
  ”Det gåtfulla folket” har barn benämnts, men gäller nog alla vi människor. Vad vet vi om varandra? Egentligen. Den korta presentationen vi visar upp säger inte så mycket och är naturligtvis lagom tillrättalagd.
  Miljön har utvecklats till något allt mer centralt i min intressesfär.
  Jag är iallafall tacksam att vi inte har det som i Delhi, där den förgiftade stadsluften motsvarar att röka 50 cigarretter. Där måste beslutas om begränsningar mot fordonstrafiken och av svedjebränning! Ingen välutbildad vill stanna med familjen i smogen, man undrar hur det ska gå? Vad tror du Vetgirig?

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen