Om "vetgirig"

Jag är nu en 83-årig änkling, intresserad av det mesta,företrädesvis miljö.Känner mej ej som stadsbo, trots mångårigt boende i Västerås! Efter min frus frånfälle har jag börjat skriva mycket. Har också märkt att jag blivit onödigt tvärsäker i mina åsikter. Typiskt tecken på påbörjad senilitet. Jag känner mig föranleden att presentera mig bättre. Det eftersom andra så utförligt beskriver sin bana genom livet. Under tjugo år var jag tegelbruksarbetare vid Orresta Tegelbruk. Nästföljande tio år fungerade jag som springpojke i produktionen vid Gullätt AB, dotterföretag till Gullhögens Bruk. De sista aktiva åren mockade jag grisskit vid min egen ägandes gård .Är nu åttiosex år fyllda och har behandlats för prostatacancer i tjugo år. Kan därför kalla mig en överlevare. Har skrivit en levnadsberättelse, som heter "Tango på Resi"" Ett par manus om miljö och klimat. hetande GRÖN KÄRLEK och UTOPIA, ligger i skrivbordet!

Ännu ett ärr!

Skrevs 2017-10-18, 10:34 av vetgirig

Ja nu är jag hemma igen med halmen, och med ytterligare ett ärr i pumpen. Inget konstigt med det, för vi är ju i den åldern. Kanske är just detta meningen med livet! Ja plus fortplantning då förstås.
Vad vet vi förresten?

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Vi blir lite ärrade med tiden. Då jag följt med denna sidan länge vet jag att fler av våra kvinnliga medlemmar har rejäla ärr. De har utsatts för stympning och tämligen brysk beskärning.
  Det gäller att överleva och att leva. Trots våra brister i det yttre.

  Fortplantningen kan vi nog lämna därhän, vi får delegera ett och annat.
  Vad vet vi förresten? Nya rön ploppar upp hela tiden för den som är uppmärksam. Inte minst Tatluser brukar servera matnyttiga nyheter om de stora frågorna. Svaren lär inte vara entydiga och självklara på länge än, (följ den spännande fortsättningen…)

 2. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Hur som helst så är vi tvungna att tåla vid ärren efter infarkter, och även ärren efter andra ingrepp, och oförmågan som blir följden av dessa!
  Förresten har Du boat in Dig uppe i Helsingland, så pass att Du är nöjd PT?

 3. TatluserTatluser

  Jo krämporna brukar komma på ålderns höst, ännu har jag inte några svårare krämpor förutom herpesangrepp av ock till med åtföljande stora hårda slemklumpar, jag tror att mitt mångåriga viste i naturen och trädgårdssysslor och därstädes muskelträning hjälper till med hälsan. – Tack för det rara omdömet P.T. det är nyfikenheten som är pådrivare. Här är trädgårdspysslet avslutat och skördarna insamlade, en del finns att ordna på spisen så de goda varorna kommer in i frysen, sedan får det bli vinterbestyr.

 4. PaulThomasPaulThomas

  Visst har jag boat in mig här i Hälsingland. Det har gått över förväntan. Jag längtar inte ner till Stockholm igen. Här uppe blev livet ”mer på allvar.” Vi trivs båda två.
  I ett stort flerfamiljshus drar man nytta av den magasinerade värmen i själva huset. Men här får vi vackert själva stå för den önskade värmen.
  Ingen supereffektiv kollektivtrafik heller gör det lite mer spännande att resa runt.
  Enkelheten och alla mer eller mindre vilda djur gör vardagen lyckosam. De starka och många stjärnorna fanns inte i storstaden. Tystnad, norrsken och skönhet ej att förglömma.

 5. vetgirigvetgirig Inläggsförfattare

  Visst är skillnaden på livsstil kolossal när man bor i en stor mangårdsbyggnad på landet eller i ett stort flerfamiljehus i stan. Men olika livsepoker under levnaden, bestämmer boendet Jag är nöjd med att se vatten utanför, men jag saknar ändå uppstickande brodd på nysådda åkrar.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen