Om "seniorenredaktionen"

Vi är Seniorenredaktionen. Vill du fråga om något som rör Silvergenerationen, lämna klagomål, önskemål eller beröm så är du välkommen att höra av dig till oss.

God ton

Skrevs 2013-07-31, 14:17 av seniorenredaktionen

Det ligger i allas intresse att medlemmarna i Silvergenerationen trivs och känner sig välkomna, och detta gäller så väl nya som gamla medlemmar. Silvergenerationen är till för alla 55+, oavsett om man är intresserad av filosofiska hypoteser och tekniska landvinningar, golfandets vedermödor, politisk historia eller roliga namn på katter och annorlunda recept på pytt i panna, oavsett om man vill skriva många och långa blogginlägg, enstaka korta eller bara läsa och kommentera andras bloggar.

För att man ska trivas gäller det att alla på Silvergenerationen håller en god ton mot varandra. Självklart får man vara av olika åsikt och gärna diskutera, argumentera och ventilera dessa åsikter. Men undvik personliga påhopp.

Alla kan inte vara intresserade av samma saker och alla kan inte skriva lika långa, eller lika många, inlägg. Om en bloggare skriver saker som du inte är intresserad av – läs det då inte, och fortsätt i stället läsa de bloggar som du tycker om.

Det har under lång tid varit en ganska begränsad grupp personer som har bloggat på Silvergenerationen – det är många fler som läser än som är inne och skriver. Om alla som besöker Silvergenerationen redan idag skrev varsitt dagligt blogginlägg så skulle varje inlägg bara ligga överst i några minuter. Det går alltså inte att förvänta sig att man ska synas på startsidan en viss tid. Men ju fler som skriver, desto mer intressanta inlägg finns att läsa, och desto fler diskussioner kan komma till stånd. Roligt nog har det tillkommit både nya medlemmar, och nya bloggare på senare tid, och det är vi glada för.

Det råder inga begränsningar för hur många blogginlägg man kan skriva på Silvergenerationen under en dag. Det innebär att det är upp till var och en att (inom rimliga gränser) posta så många inlägg som han eller hon vill varje dag. Däremot ber vi alla att undvika inlägg som är riktade mot enskilda medlemmar och som kan uppfattas som personliga påhopp.

Lått oss alla, nya som gamla, få blogga, läsa och trivas på Silvergenerationen.

/Frida

Kommentarer

 1. paulina

  tusen tack ”veteranenredaktionen” för detta inlägg !

  hoppas nu att alla också läser detta och vad det innebär att skriva och blogga,

  önskar er alla där en god dag !

 2. bebebebe

  Jag håller helt med redaktionen att god ton mellan bloggarna är önskvärd. Att man läser varandras inlägg och därefter, om man tycker det är motiverat, skriver in sina genomtänkta sakliga invändningar.

  Massinläggen från W o P kom som en nytt fenomen till Silvergenerationen. Många bloggsiter av twittertyp är fyllda av kortinlägg med hög frekvens och har ofta en layout som gör det lättare att leta mellan olika inlägg. Det är möjligt att massinlägg av sådan typ gillas av Silvergenerationens läsare. Vad som däremot blev omöjligt att se är hur ens egna inlägg bedöms av läsare sedan de individuella räknarna försvann. Själv har jag dragit ner mina inlägg på Silvergeneration tills räknare återinförs.

  Hur kolumnen ”mest lästa blogg” fungerar har jag och många med mig aldrig förstått men trots allt fungerat som någon slags rekommendation. Hur den styrs idag känns än obegripligare, alternativt har Silvergens bloggare ägnat karaktär. Vilket bör påverka ens val av bloggsite.

 3. Berit KBerit K

  Håller helt med bebe. Det är tydligt att denna blogg inte är avsedd för alla, något som redaktionen tydligen inte förstått. Påhopp är legio och lär inte minska efter detta klargörande. Inte heller nämns att införda kommentarer ofta ändras eller rent av tas bort. Jag har faktiskt tappat lusten, vilket förstås inte rör någon i ryggen. Men återinför läsräknarna. Att börja tävla med massbloggarna förefaller mig inte meningsfullt, bara barnsligt. Men som det nu är är de läsvärda bloggarna svåra att hitta bland masskrivarna. Det känns bara som om dom roar sig på andras bekostnad. Varför skall dom dela upp sina åsikter i denna mängd bloggar, för ihop dom så blirdom lättare att hoppa över, för dom intresserar mig överhuvudtaget inte.

 4. DidaniaDidania

  God ton har just varit utmärkande för Silvergen genom åren till skillnad från många andra samtalsbloggar.
  Det har funnits en liten kärna av ”urgamla” medlemmar som har varit aktiva – och genom åren har nya kommit till som har involverats på naturligt sätt – utan att vilja obstruera eller förstöra.
  De få nya som inte har trivts med tonen på Silvergen har snabbt fallit ifrån.
  Vad läsräknare är bra för har jag aldrig förstått.
  När man numera ser på listan över mest lästa bloggar är det inget jag önskar tävla med.
  Jag saknar den tidigare atmosfären, där ett besök på Silvergen kunde vara upplysande, lärorikt, stödjande, inspirerande, roligt och tänkvärd.

 5. brickanbrickan

  Tack för informationen och välkomna tillbaks från semestern.
  Är ju ganska ung i sammanhanget och ställer mig trots det helt
  bakom Didanias yttrande.Tyvärr har atmosfären på Sivergenerationen
  delvis förändrats till det sämre och med rasande fart under juni och juli.
  bebe hade tidigare ett förslag att dela upp bloggen,men det hoppas jag att han
  själv föreslår igen.

 6. Sherry

  Tack Veteranredaktionen för ert intresse för bloggen så att den kan fortsätta!! att vara en vanlig blogg för människor över 55 och dess olika intressen. Jag har tittat bakåt i tiden om hur bloggen varit förut och det har visat sig att nästan hela tiden har det varit nåt som inte passat för olika personer. För mig vore helt omöjligt att överhuvudtaget leva om jag ansåg och stred för att alla måste tycka samma saker. En sån här blogg är ju som livet. Det ter sig olika för olika människor och det måste vi ju få uttrycka här. Jag kommer att fortsätta här och det beror på att i övrigt att jag tycker det är en bra blogg (tekniskt alltså) utom ibland men så är det ju på alla såna här sidor. Hade dessa vredgade människor (som finns här)varit på andra bloggar där man diskuterar eller lägger in inlägg så hade de fått höra en annan ton. Både jag och Paulina har försökt flera gånger att låtsas som ingenting och fortsatt att lägga in våra små ofarliga inlägg men endast ett fåtal har respekterat oss. Vi har även försökt kommenterat olika inlägg och hos några har det blivit riktigt bra och hos några har det gått åt skogen. Så är det med livet och det borde dessa livserfarenhetsrika personer som finns här veta. Tack för mig. W.

 7. TatluserTatluser

  Att vara fundersam och undrande och i vissa stycken kritisk inför annorlunda beteenden, det behöver inte betyda att människor är ”vredgade”.

 8. vetgirigvetgirig

  Tack för Ditt klargörande över hur en blogg ska hanteras av både bloggskrivare och kommentatorer. Om det kommer att hjälpa, det vete katten!
  Vilka som är störst, bäst och vackrast, det har vi nogsamt fått reda på!

 9. ethaetha

  Aningslöst, nonchalant eller bara bekvämt? Veteranredaktionen har inte lagt mycket möda på att spåra anledningen till den olustiga stämning som spritt sej på sajten. Att stryka medhårs gör ingen förbättring – tvärtom tycks det uppmuntra till ännu mer förment välvilligt fjäskande.
  Är Silvergen på fallrepet? I så fall – vilken inverkan har det på Veteranen? För att inte tala om SPF?

 10. Tänk om alla som uttalat sig kunde vara lite eftertänksamma och lite efterkloka. Tänk efter hur det började!

 11. seniorenredaktionenseniorenredaktionen Inläggsförfattare

  Listan över mest populära bloggar ställs in på tid. Mest läst det senaste dygnet uppmuntrar till att det händer saker på sidan, men är det få personer som skriver aktivt och ofta så kan det ge slagsida. Jag har nu ändrat detta till Mest läst den senaste veckan. Säg gärna vad ni tycker om detta.

 12. Både bra och dåligt. Väldigt bra att vi får en förklaring till hur det fungerar. Lite dåligt då det ger ett grötigt intryck…men, man kan ju inte få allt!

 13. minimalminimal

  Tack så mycket för redaktionens kommentarer, och tack så mycket för den senaste förändringen. Närmare verkligheten tycks den nya listan komma. Men ändra gärna också på rubriken från populär till läst. Mest kommenterade bloggar skulle också passa som rubrik.
  Andra önskemål som ni har kunnat ta del av efter semestern är att förlänga listan på kommenterade bloggar och diskussionsinlägg från fem till kanske det dubbla. Trots sökmöjligheten uppe till höger som jag har prövat, så är det ändå något som saknas. Kontinuiteten och valbarheten. Den skulle bli mer påtaglig och större med tio kommenterade bloggar än med dagens fem som ibland bara består av en eller två underskrifter.

 14. brickanbrickan

  Minimal, du skriver vad jag tänker beträffande rubriksättningen på bloggarna nämligen:
  ”Mest kommenterade bloggar”.

  Redaktionen tacka inte bara för våra åsikter, begrunda dem också ex.vis ethas av den 31 juli..
  Det finns fler åsikter under juni och juli också.

 15. antikantik

  Redaktionens åsikt att alla har samma rätt skriva efter eget huvud och i önskad mängd men att inga personliga påhopp bör ske är helt rätt. I det senare tycker jag att vissa kulturella deltagare gått i första ledet i angreppen. De ideliga hoten om avhopp inger inte förtroende. Jag vill dock hålla med bebe om att de täta inläggen är problematiska men finns det inte möjlighet till annan ”layout” som blir mer åskådlig?

 16. minimalminimal

  Jag tror inte att betyder så mycket vad vi tycker antik. Redaktionen har lagt ribban och får leva upp till sina utfästelser. Jag hoppas därför att de följer bloggandet noggrant och påtalar de ”överord” som ännu förekommer. Att ha en ”god ton” sitt skrivande och inte en hånfull, är kanske svårare att komma åt, och jag skulle här gärna vilja ge några exempel på vad jag uppfattar som hånfullhet om jag bara vågade gå ifrån det här inlägget utan att riskera radering. Alltså kan jag inte ge några exempel, men med min fina kalibrering anser jag att det förekommer ofta. Emellertid kanske en del problem som många av oss upplever som logistiska snart kan avhjälpas genom en längre lista på kommenterade bloggar. Jag hoppas på Frida

 17. silversilver

  Hej! Har varit cyberpassiv ett tag och sålunda missat ursprunget till alla dessa inlägg. Min kommentar om antal besökare (förmodat intresse/popularitet)/kommentarer är följande:
  Antal läsare av ett inlägg borde väl främst vara av intresse endast för skribenten ifråga. Är det jag skriver om intressant för andra eller är det bara intressant för mig att se mina alster i tryck. Och det senare behöver alls inte vara negativt: att skriva en blogg – en officiell personlig dagbok – är ju att för sig själv och för intresserade andra dokumentera delar av sitt liv. Är omvärlden ointresserad? So what.
  Att öppet publicera antal läsare av en blogg leder bara till ganska så ointressanta jämförelser, om något skulle framhävas borde det väl vara kvalitet inte kvantitet. Och vem vågar stå för den utvärderingen. Ingen hoppas jag.
  Och att lista mest kommenterade bloggar tycker jag är en form av over-do. Antalet kommentarer ser man ju själv när man går in på resp blogg. Volymtal tycker jag hör kvällspressen till – inte silvergenerationen.se.
  Möjligtvis bara när man skall sälja annonsplatser, men inte för de verkliga läsarna.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen