Om "seniorenredaktionen"

Vi är Seniorenredaktionen. Vill du fråga om något som rör Silvergenerationen, lämna klagomål, önskemål eller beröm så är du välkommen att höra av dig till oss.

Önskar er och Silver en fin höst

Skrevs 2013-10-02, 11:13 av seniorenredaktionen

Frosten är här, löven ändrar färg och luften är frisk att andas.

Under en period har stämningen varit god på SIlvergenerationen, flera nya medlemmar har tillkommit, några av dem har till och med börjat blogga och starta diskussioner. Väldigt roligt tycker vi, och önskar er alla välkomna hit!

Tyvärr ser vi då och då att ett fåtal användare har svårt att hålla sams med varandra. Detta drar ner stämningen på hela Silvergenerationen.

Att alla är välkomna att skriva på Silvergenerationen betyder inte att alla är välkomna att bete sig hur som helst, varken nya eller gamla medlemmar. Här, liksom på andra platser med många människor, gäller att man måste visa hänsyn.

Att blogga om sina tankar, erfarenheter, recept, renoveringsknep, rädslor, idéer, filosofier eller hobbies står alla fritt.Välkomna att skriva och dela med er! Inget ämne är för stort eller för smått. Däremot undanber vi oss blogginlägg som enbart går ut på att göra ner andra bloggare.

Vill man meddela sig med en enskild person använder man med fördel meddelarfunktionen.

Här är en liten påminnelse om några punkter från Allmänna villkor för medlemmar – Spelregler, ansvar och etik (ni hittar dem längst ner på sidan, under Allmänna villkor)

Vi förutsätter att våra medlemmar visar respekt såväl för gällande lagar som för övriga medlemmars synpunkter, uppfattningar och bidrag.

Så snart missbruk upptäckts kommer texten att raderas och användaren varnas. Om rättelse inte sker utesluts användaren från webbplatsen.

Vi har fått många frågor om möjligheten att redigera kommentarer under sin egen blogg. Den här möjligheten är nödvändig, och bör ses som just en möjlighet. Om du väljer att överanvända möjligheten att ta bort kommentarer så är det givetvis upp till dig, men var medveten om att det kan leda till att färre vill läsa och kommentera det du skriver.

Nu hoppas jag att vi kan få en riktigt skön höst, med många givande blogginlägg och diskussioner, några varma och höstsoliga andra mer frostiga men alltid med respekt mot andra bloggare.

Med hopp om klara färger och en luft som är lätt att andas även här på Silvergenerationen.

Frida

Kommentarer

 1. vetgirigvetgirig

  Smöra är ordet!
  Ja vintern närmar sig konstaterar jag med oro. Snö is och halka! Jag går med käpp och är kolossalt rädd för att halka omkull, därför köpte jag häromdagen skor med utfällbara halkskydd. Mycket dyra! Känns lite säkrare!

 2. vetgirigvetgirig

  Didania, Du har så rätt, men jag är så fåfäng, att jag tror mig vara gammal om jag använder rollator!

  Jag saknar ett tack från redaktionen för att jag kommenterade Ert inlägg.

 3. DidaniaDidania

  Så är det ju inte, vetgirig!
  Många olika åldrar använder rollator.
  Du kommer att känna dig ung igen när du kan gå fortare och säkrare -

  Jag har haft min ett år – och älskar den.
  Finns många nya modeller – tuffa och lätta.
  Lycka till!

 4. vetgirigvetgirig

  Nej Didania, visst använder jag rollatorn. Jag trodde att Du utan vidare fattade humorn i mitt dumma inlägg.
  Förresten så vet jag snart inte vilket inlägg jag svarar på!

 5. DidaniaDidania

  Varifrån skulle jag veta att du har rollator, vetgirig?
  Det är ju faktisk så att folk drar sig i det längsta för att skaffa en. Ortopeden rosade mig som hade införskaffat en själv – han sa att många behövde meninte ville – av just den orsaken som du skrev.

  Men det var ju bra då klarar du även vinterns halka.

 6. gunillagogunillago

  Det är en viss skillnad på en comunion som Silvergen. och en solitär blogg, svävande i etern, där man skapar sina egna regler. Vi som varit med ett tag sedan Silvergen.org’s tid har alla haft tusentals läsare. Och – vi har tagit emot många nya under åren.

  F.ö. Vetgirig så använd du din rolle, det gör jag, 10 år yngre än du därför att jag behöver den. Den bär hem mina varor och stöder mig när jag sviktar vilket är jättebra och skönt. Man ser ibland en del fr.a. gubbs som snubblar fram och förstår att det är fåfänga som hindrar dem. Ack kvack säger jag bara…

 7. vetgirigvetgirig

  Så gjorde jag också, jag skaffade en rollator efter att ha frågat en ”biståndare”. Men efter ett tag kom jag underfund om att käpp var bättre för mig, tyckte jag. Den kunde jag luta mig mot på snedden i bland och låta mjölksyran rinna ur ben och höfter.
  Alla har inte samma fel i ryggen!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen