Om "gunillago"

Återuppståndelse är inte att förakta. Saknat att kunna se vad ni har för er och vad livet erbjuder så här på "senhösten". 74-årig ålderstrött tant med lite att berätta, men en del att fundera över. Livets mättnad griper tag på ett särskilt vis.

Vik hädan corona!

Skrevs 2020-07-21, 00:41 av gunillago

Ack ja,

Vad får man inte stå ut med i dessa tider? Läser/lyssnar just nu på Albert Camus ”Pesten” och oj, vad man känner igen sig. Nyredigerad upplaga från i år. Lyssna på Reine Brynolfssons uppläsning! Finns på Storytel bla.

Det är så mycket man borde, men som blir ogjort. Promenader, gå på gåbandet, handarbeta, måla, dödstäda, etc… Finns hur mycket som helst, men vad gör man – ingenting. Blir sittande med datorn i blickfånget och böcker i örat. Måtte det bli en ändring så småningom. Ensamheten är tärande dessutom. Nä, ska inte gnälla, har det i övrigt bra och det finns de som har det etter värre.

Önskar bara att man hade det närmare till naturen med all dess kraft att luta sig mot.

Kommentarer

  1. FloraFlora

    Det är ju ingen tröst att det finns andra som har det värre. Nu är det verkligen litet speciellt denna sommar eftersom de fåtaliga aktiviteter, som brukar finnas för oss hemmavarande pensionärer är inställda. I min kommun brukar det vara boulespel och träffpunkt på ett vackert beläget utomhuskafé.
    Jag känner igen det du skriver – att det finns egentligen hur mycket som helst att ta itu med här hemma, men det blir inte av. Man är väl helt enkelt understimulerad. Det vi och många andra har insett är att det finns väl främst tre saker, som är oerhört viktiga för oss människor : social samvaro med andra, motion och något kreativt att syssla med. Tur ändå att det finns böcker att läsa!

  2. PaulThomasPaulThomas

    Inte finns det anledning till understimulans bara för pandemin inte! Det är bara att ”rycka upp sig, spotta i nävarna, ta sig i kragen” och allt det där.
    Det är ju fortfarande fullt möjligt att börja åstadkomma något. Nåt litet. Helt lugnt och sakta. Många snavar för att de har stora förväntningar och sätter igång för stort.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen