Om "gunillago"

Återuppståndelse är inte att förakta. Saknat att kunna se vad ni har för er och vad livet erbjuder så här på "senhösten". 73-årig ålderstrött tant med lite att berätta, men en del att fundera över. Livets mättnad griper tag på ett särskilt vis.

Vad solen gör

Skrevs 2020-01-19, 12:59 av gunillago

Jo – den väcker hela fadderullan!

Solskenet – som väcker den slumrande livsviljan ibland – har en tendens att också väcka mina inflyttade grannar till livs. Inflyttade från någonstans i söder har de nu förstått den svenska rytmen. Från den intensiva våren och sommaren till den mer dävna hösten och ljusskiftet vid julen. Visst lever vi i en speciell del av klotet. Nyss snöade det någonstans söderut medan vi här har den mildaste vintern i mannaminne. Gissar att sparande på snöröjning kommer kommunerna till del.

Fåglarna måste vara lite uppiggade, för det sjungs och pips lite överallt runt balkongen. Är det kanske lite förvirrande också för dem?

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Solen är vår kraftigaste väckelserörelse. Under hjärt-lunggymnastiken ligger vi på golvet och slappnar av då övningarna är över. Den svarta himlen har bildat tak över vår avslappning. Numera har det ljusnat betydligt genom de höga takfönstren. Det känns underbart. De andra deltagarna snackar mycket om bandy, ishockey och hästspel. Jag är inte så galet intresserad av sport och spel. På tomten har skator fullt sjå att flyga hem kvistar till bobygge. Hackspetten slår trumvirvlar för honornas gunst. Solen har satt fart på det hela ytterligare ett varv. Jag fortsätter att lägga granris där möss inte ska kunna forcera mina hinderbanor. Allt andas VÅR lite tillbakahållet, vi är ju bara i mitten av februari, vår kallaste månad.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen