Om "gunillago"

Återuppståndelse är inte att förakta. Saknat att kunna se vad ni har för er och vad livet erbjuder så här på "senhösten". 74-årig ålderstrött tant med lite att berätta, men en del att fundera över. Livets mättnad griper tag på ett särskilt vis.

Isoleringen

Skrevs 2020-04-03, 14:49 av gunillago

Det har tagit en viss tid att vänja sig vid den. För mig är det inget nytt, men att inte kunna handla varsomhelst eller att inte kunna lita på medicintillgång eller varor vid beställning på nätet – ja det får mig att känna mig utsatt.

Lite chockartat för oss i orter med närhet och pendling till Stockholm. Vi blir extra utsattta. Ni med hus på landet eller en villa, bil, etc, som ger er möjlighet att ge er ut i naturen har det ändå rätt bra. Hur kommer framtiden att se ut? Kan inte längre träffa folk eller delta i äldreverksamheter. Isoleringen som jag vant mig vid i äldreblivandet har nu stegrats till att kännas som jag befann mig på en öde ö. Tur att man får besök av hemtjänsten varannan vecka.

Kommentarer

  1. Jalle

    Ja, man undrar verkligen hur framtiden ser ut. Experterna säger ju att vi får räkna ned månader innan det går över. Jag undrar om det räcker, kommer coronan igen i höst, ingen vet väl. Kommer staten att ha råd att betala ut pensioner eller tar pengarna slut, vad händer då? Tur kanske att man har det mesta av livet bakom sig, jobbigt för de unga med lån och arbetslöshet som ska ställa allt till rätta sedan. Nu är det nog slut på sötebrödsdagarna.

  2. PaulThomasPaulThomas

    En virusexpert hävdade att denna typ av virus har funnits i 12- 13000 år. Som andra virusstammar kommer vi nog att få dras även med denna sorten också i framtiden.
    När det gäller isolering har jag ändå något positivt att berätta. Av en snäll granne har jag fått massor av paket med isolering. Det är Rockwool stenull i 145 mm tjocka mattor. Vår granne behövde inte ullen längre så nu har jag isolerat golvet i nya vardagsrummet med den. Härligt med generösa människor i byn. Vi fattiga pensionärer tar naturligtvis tacksamt emot allt som kan inlemmas i byggnationen.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen