Om "gunillago"

Sjuttitre-årig kvinna som kommit att intressera sig för åldrandets speciella kontur. Meditativ verklighet gör en något extra nyfiken även om jag vet att vi också lider ibland av diverse åkommor och annat distraherande i verklighetens dis. Livets mättnad griper tag på ett särskilt vis... Har arbetat i omsorgerna för äldre och psykiskt och fysiskt funktionshindrade, förutom mitt måleri. Gården som visas var en älskad plats. En gammal kaptensgård i Småland.

Guggans kväll

Skrevs 2018-08-11, 22:54 av gunillago

 

Sitter och smaskar på choklad och zippar lite vin. Snart är läget liggdags men man kan väl få en liten paus i sina vanliga rutiner. Om man har några. Lite film och lite dagsnyheter, annars är det lugnt. Syskonbarn på Instagram och vad folk tar sig för blir en liten ventil ut i livet. Själv har man knappt något liv längre.

Innesittandet i denna varma sommar har varit legio annars dryper svetten och någon badsommar var det länge sedan man hade. Nu börjar sensommaren med lite svalare tillvaro och det är skönt. Livet som gumma börjar få lite besvärliga stunder med tvekan inför utegåendet och utelivet. Helgkvällen är dock lite extra skön trots att inget jobb pockar på och veckans dagar är sig lika. Zipp, zipp och smask…

 

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Vid samma tidpunkt som du skrev ditt inlägg smaskade vi på glass. Frugan hade lagt bitar av vit choklad däri, riktigt gott sätt att få i sig den mesiga vita chokladen. Då tröttheten kom smygande med stormsteg lämnade jag TV-rummet, tog min medicin (med filmjölk), gjorde aftontoilett och skred till sängs.
  Min rutin att skogsvandra varje morgon gäller inte på söndagar. Då kan jag kolla sociala media, lyssna på radions söndagsutbud och ta det lugnt. Skriva detta.
  Ingen grävning och skottkärrekörning av jord. Under sommarens varmaste period jobbade jag endast iförd kallingar och stövlar. Mer kläder behövdes ju inte. Det var en härlig tid då jag trivdes som Fisken i vattnet. Eller ska jag dra till med Kräftan i kastrullen?

 2. vetgirigvetgirig

  Morgonrutinerna förändras med stigande ålder! Klockan sju är det skiftbyte hos personalen, och då öppnas dörrarna till gymmet. Då hänger jag på låset, och börjar mitt morgonpass bland maskinerna. Så pass naivt dum år jag att jag tror mig om att kunna träna bort det höga PSA-värdena. Hörde på media att en grupp bröstcancerdrabbade kvinnor sattes i hårdträning, med överraskande gott resultat!

  Jag vet inte jag, men diabetes-värdena har blivit OK, och skjortor känner jag mig bekväm i om de är av storlek 4X. Byxorna däremot har det blivit Gällivarehäng på, allihopa!

  Om jag blivit bättre, det vete fanken? Nya PSA-värden är inte tagna. Men trött är jag för jämnan och sover för mycket. Kan vara så att en skröplig åttiofemårig kropp inte tål det jag försöker tvinga den till!

 3. Elisabet 1938

  20180812
  Vetgirig , se till att gå och ta Ditt PSA värde, det är mycket viktigt.
  Så bra att Dina diabetes värden nu är bra.
  Sedan tror jag att det är bra att motionera, men inte så som Du gjorde för tio år sedan. Ta det lite lugnare. Med tanke på det Du skriver om Dina byxor,kanske måste Du köpa nya byxor?
  Om Du sover så mycket, hur går det då med nattsömnen?
  Hälsning Elisabet.

 4. TatluserTatluser

  Det har blivit ovanligt lite hammocknjutning i år eftersom hettan varit så dominerande, för mig är det inte njutbart att sitta i trettiofem graders solgass och på kvällarna har det varit filmserier på PLAY som har lockat till fåtöljen åtföljt av en mugg the, en liten skål med nötter och en bit choklad. Här har bara kommit regn omkring tio mm tre gånger under hela sommaren så varje fredagskväll har jag kört spridaren till c:a 20 mm, eftersom min lilla odling (c:a 56 kvm) ligger på husets södersida har ju solen bränt så enormt trots träden runt omkring och vid husväggen.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen