Om "gunillago"

Sjuttitre-årig kvinna som kommit att intressera sig för åldrandets speciella kontur. Meditativ verklighet gör en något extra nyfiken även om jag vet att vi också lider ibland av diverse åkommor och annat distraherande i verklighetens dis. Livets mättnad griper tag på ett särskilt vis... Har arbetat i omsorgerna för äldre och psykiskt och fysiskt funktionshindrade, förutom mitt måleri. Gården som visas var en älskad plats. En gammal kaptensgård i Småland.

Det goda nya året

Skrevs 2018-01-04, 01:43 av gunillago

 

Något man vill tro på, oavsett eventuella aviseringar och signaler om motsatsen.

Nu vill jag tro på världsfred och jämlikhet mellan könen. Vill tro på en strävan efter ett samhälle som värnar om alla utslagna och fattiga utan åtskillnad. Jo, jag vet att en del utnyttjar men det är marginellt. Vill se att de rika inte flyttar sin rikedom någon annanstans utan stannar för att skatta för sin medverkan i samhällsutvecklingen.

Vill tro på att ett deltagande i samhället är något positivt och att man kan göra skillnad. Vill inte att man som åldring medicineras med sömnmedel vid middagstid för att det är bekvämast för institutionen. Framförallt vill jag att de unga ska få hopp om framtiden och en garanterad pension och att bankerna betalar tillbaka vad de fick ur pensionsfonderna på 90-talet.

Om du vill kalla mig ”vänster” så varsågod, men jag menar vad jag säger.

 

Kommentarer

 1. vetgirigvetgirig

  Efter att ha upplevt alla borgerliga och socialistiska politiska avarter hittills, när det gäller misslyckade ställningstaganden för bland annat jämställdhet på jorden, inte bara mellan könen, och inte heller en ekonomisk sådan, så vet jag fan i mig inte vilken falang jag ska ge min tillit!?

 2. TatluserTatluser

  Instämmer med dig ”gunillago”, allt flera börjar nog inse att det bästa är att samtala och kompromissa för att nå en god livsbefrämjande utveckling i gemenskap över alla gränser.

 3. PaulThomasPaulThomas

  Jo visst är det bra att ha positiva viljor. Infriandet av världsfred tycks dock något avlägset då ledare för dominanta stater beter sig som barn.
  Men låt oss hoppas. Kanske är tiden inne för Godheten att lysa upp en smula! Jag ser storögt fram mot en god fortsättning!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen