Om "gunillago"

Återuppståndelse är inte att förakta. Saknat att kunna se vad ni har för er och vad livet erbjuder så här på "senhösten". 73-årig ålderstrött tant med lite att berätta, men en del att fundera över. Livets mättnad griper tag på ett särskilt vis.

Återuppståndelse

Skrevs 2019-02-20, 13:25 av gunillago

Jajamensan, det är inte bara solen som fått en återuppväckelse – jag med. Att kunna sola på balkongen utan att frysa är en gudagåva. Snart väcks också blomster, lövträden och annat till liv.

Fåglarna kvintilerar och allt verkar bli som alla vårar tidigare. Man får vara tacksam! Vill minnas att en del vintrar på 50-60-talet också var milda och somrarna varma och soliga. Det skiftar på våra breddgrader. Ljus och mörker under åren…

Ålderns häst travar på och det vaknar en förhoppning inom en. Kanske ålderdomen inte blir så tung som man kan befara i det vintermörker som varit. Vad känslig för dessa skiften man blivit! Bli sittande inomhus och endast känna sig bortglömd och isolerad, och så kommer ljuset tillbaka! Vilken återuppståndelses ljusning – tacksamt tar man emot och känner livet vakna igen… förunderligt.

 

Kommentarer

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen