Om "gunillago"

Sjuttitre-årig kvinna som kommit att intressera sig för åldrandets speciella kontur. Meditativ verklighet gör en något extra nyfiken även om jag vet att vi också lider ibland av diverse åkommor och annat distraherande i verklighetens dis. Livets mättnad griper tag på ett särskilt vis... Har arbetat i omsorgerna för äldre och psykiskt och fysiskt funktionshindrade, förutom mitt måleri. Gården som visas var en älskad plats. En gammal kaptensgård i Småland.

Återuppståndelse

Skrevs 2019-02-20, 13:25 av gunillago

Jajamensan, det är inte bara solen som fått en återuppväckelse – jag med. Att kunna sola på balkongen utan att frysa är en gudagåva. Snart väcks också blomster, lövträden och annat till liv.

Fåglarna kvintilerar och allt verkar bli som alla vårar tidigare. Man får vara tacksam! Vill minnas att en del vintrar på 50-60-talet också var milda och somrarna varma och soliga. Det skiftar på våra breddgrader. Ljus och mörker under åren…

Ålderns häst travar på och det vaknar en förhoppning inom en. Kanske ålderdomen inte blir så tung som man kan befara i det vintermörker som varit. Vad känslig för dessa skiften man blivit! Bli sittande inomhus och endast känna sig bortglömd och isolerad, och så kommer ljuset tillbaka! Vilken återuppståndelses ljusning – tacksamt tar man emot och känner livet vakna igen… förunderligt.

 

Kommentarer

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen