Om "gunillago"

Återuppståndelse är inte att förakta. Saknat att kunna se vad ni har för er och vad livet erbjuder så här på "senhösten". 73-årig ålderstrött tant med lite att berätta, men en del att fundera över. Livets mättnad griper tag på ett särskilt vis.

Åldersnoja

Skrevs 2020-02-01, 16:17 av gunillago

Ibland blir en grubbelgumma satt på orådets kant. Den grubblande hårkrullande fästingen sätter sig som en effektsökande igel i skinnet. För mycket tid, för många trådar att nysta i och för lite att göra. Dagens ineffektivitet i gammelblivandets spår blir en klåda som knappast göder ens fruktbara stunder. Den praktiska och livgivande dagens fadersgestalt, med det som borde bli gjort, hötter med sin grova näve och vill kommendera sin letargiska feminin att GÖRA saker.

Kanske ingen genderfråga i sig, men en grubbelgummas allvarliga stökande och bökande i sinnet blir en uppdelning värdig en tungt arbetande rallare, som matt söker sömnen efter en lång dag med spår. Lagda med en frenesi utan förankring i den sömniga nattens modersfamn.Två sidor av samma mynt. Aversen leende och kontroversen vridande sig i konvulsioner.

En bild i sann anda med en komplicerad tillvaro att behärska. Minnen, bearbetning och olater att tygla. Pacemakern sitter som en smäck med en tickande och hjälpande mekanik. Markerar tidens gång och påminner knappast om ett solurs fulländade och enkla fungerande gestalt.

Minnenas portgång blir till en fungerande väckarklocka i labyrinten där de frodas och långsamt omvandlas till oigenkännerlighet. Cellerna jobbar sig igenom lagren och får fettet omkring dem att koka hjärnan och minnespåren till en gröt. Jaget grät och sände en klang in i sinnets olika lager som sa; det är som det är. En dagens terapifloskel som grubblandet långsamt anammar och gör till en fungerande näring.

Dagens far och nattens mor färdas långsamt mot morgonens svala regndoftande dagning.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Vackert språk. Mina grå celler tampas allt oftare med forntida mysterier. Hur kan stenhuggning, utförd för fem- till tiotusen år sedan vara av ofattbar kvalité? Dessa konspiratoriska TV-program visar de mest otroliga saker i den vägen. Helt släta ytor, totalt vågräta långa ytor, borrningar i hårda stensorter, cylindrisk svarvning i granit och så vidare. Man blir lätt paff av alla bearbetningar utförda då inga hårdmetallverktyg ännu uppfunnits. Grunna må hjärnan, men var finns i kärnan?

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen