Om "kylling"

Jag har varit med i Silvergen sedan början av 2006.Skrev ett inlägg och åkte utomlands ett bra tag. Åter på hemmaplan sedan 10 månader. Trivs med tillvaron i alla dess delar. Har alltid varit en föreningnsmänniska och haft många politiska uppdrag. Född i Landskrona varifrån jag flyttade i 20-års åldern, upp till det vackra Sundsvall. Där stannade jag - vi - i drygt 40 år och återvände till Skåne och Helsingborg för drygt 10 år sedan. Mina "uppdrag" i dag, är att vara ordförande i SeniorNet Helsingborg. En förening för 55 + som sysslar med allt vad som tillhör datorer etc. Drygt 350 medlemmar är vi. I övrigt sitter jag med kommunfullmäktige och är ordförande i Teaterstyrelsen. Dessa verksamheter och några till gör livet behagligt och intressant. Helsingborg - Sundets Pärla är med sitt läge mitt emot Helsingör och Kronborgs slott en av de "vackraste" platser som finns!!! Utanför våra fönster - cirka 200 meter ut i Öresund - kan vi varje dag skåda en intensiv sjöfart. Inte minst alla de lyxkryssningsfartyg som regelbundet passerar. Solnedgången har vi koll på året om. På vintern sjunker solen ner bakom Lousiana i Danmark och på sommaren ner bort över Kattigat. Mina yrken: Polis 12 år, skadereglerare 8 år, ombudsman i SKTF och TCO 18 år och liten företagare i cirka 10 år.

Vilka och hur betales kalaset?

Skrevs 2016-08-18, 11:28 av kylling

Solidaritet – kostar!

Det är en rättighet att överklaga ett byggärende. Men det är också en rättighet att ha uppfattningar om flyktingvågens alla konsekvenser. Men på något sätt har debatten om de stora flyktingvolymerna, inte accepterats av de som “öppnat sina hjärtan” eller är för en fri invandring.

Den som inte sympatiserade med deras uppfattning – kallades rasister. Nu ser vi konsekvenserna av Reinfeldts “öppna era hjärtan”. Svår bostadsbrist, som det tar cirka tio år att hinna ifatt. Jobben och skolan räcker inte till. Sjukvården kärvar och polisen är i knipa… Listan kan göras längre.

I debatten om det betänkliga i att Sverige” ska rädda alla i nöd”, är det många som gillat slogan “öppna era hjärtan”, utan att ha klart för sig vad ett gillande kräver av gemene man.

När flyktingfrågan nu tränger närmre folket, kommer också reaktionerna. Fler och fler egnahemsområden protesterar när flyktingarna placeras eller slår rot i områdenas närhet.  Dock hamnar de flesta flyktingarna i de områden som domineras av hyreslägenheter, t. ex miljonområdena eller områden där ”utlänningarna redan tagit över” och där är ett överklagande inte aktuellt!

De “med öppna hjärtan” vill ge flyktingarna stora famnen och menar att vi måste vara solidariska. Som alltid finns den stora tysta gruppen som liksom avvaktar, ty vad som händer berör dem icke – tror de!

Nu ser och hör vi hur människor reagerar när tillfälliga flyktingbostäder snabbt kommer till.  Fler och fler egnahemsområden reagerar mot vad som komma skall, genom att överklaga och i övrigt protestera. 

Nu är det fara å färde – snart går det upp för flertalet medborgare, att ”öppnar man sina hjärtan”… krävs det mer än så. Samma är det med solidaritet, lätt att säga, men svårare att åstadkomma.

Här i landet är vi vana vid  – vår kultur – att det ska vara ordning och reda samt att politiken ska “tänka efter före”. Det är här initialbristerna finns. Noll planering plus att en del styrande tyckte att vi skulle vara bäst i klassen när vågen av flyktingar slog in mot oss.

Nu står vi här med uppenbara brister och stora behov – och för de av folket som tror att vi kan leva som vanligt utan uppoffring och att välfärden inte rubbas – för dem blir det ett brutalt uppvaknande.

Tore Bryneholt

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen