Om "kylling"

Jag har varit med i Silvergen sedan början av 2006.Skrev ett inlägg och åkte utomlands ett bra tag. Åter på hemmaplan sedan 10 månader. Trivs med tillvaron i alla dess delar. Har alltid varit en föreningnsmänniska och haft många politiska uppdrag. Född i Landskrona varifrån jag flyttade i 20-års åldern, upp till det vackra Sundsvall. Där stannade jag - vi - i drygt 40 år och återvände till Skåne och Helsingborg för drygt 10 år sedan. Mina "uppdrag" i dag, är att vara ordförande i SeniorNet Helsingborg. En förening för 55 + som sysslar med allt vad som tillhör datorer etc. Drygt 350 medlemmar är vi. I övrigt sitter jag med kommunfullmäktige och är ordförande i Teaterstyrelsen. Dessa verksamheter och några till gör livet behagligt och intressant. Helsingborg - Sundets Pärla är med sitt läge mitt emot Helsingör och Kronborgs slott en av de "vackraste" platser som finns!!! Utanför våra fönster - cirka 200 meter ut i Öresund - kan vi varje dag skåda en intensiv sjöfart. Inte minst alla de lyxkryssningsfartyg som regelbundet passerar. Solnedgången har vi koll på året om. På vintern sjunker solen ner bakom Lousiana i Danmark och på sommaren ner bort över Kattigat. Mina yrken: Polis 12 år, skadereglerare 8 år, ombudsman i SKTF och TCO 18 år och liten företagare i cirka 10 år.

Trams – när man bjuder Statsråd att leva som ”en pensionär”!

Skrevs 2017-04-27, 15:14 av kylling

I sak tycker jag det är trams att önska att partiledarna ska leva ”som en pensionär”. Då utgår jag ifrån att det menas ”fattigpensionär”…Detta magiska ord!!! Pensionärskollektivet är ingen homogen grupp – lika lite som löntagarkollektivet! Pensionen grundas på det tidigare arbetslivet. De med mycket låg pension måste få olika bidrag. Men det förekommer också att äldre personer med fastighet, skriver över denna på barnen och blir sedan hyresgäst i sin f d bostad. Därmed kan de få hyresbidrag. Detta är väl inte helt solidariskt? Och det finns mer av den varan. Men de ”älskar” att kalla sig fattigpensionär! De riktiga ”fattigpensionärerna” ska få bidrag – men de som skatteplanerar får stå sitt kast! F ö är det inte någon konst att leva som fattigpensionär – om det bara gäller en kort vistelse i denna miljö. Därefter blir det åter glada dagar – men på en helt annan nivå. Så erbjudandet är ett prov utan värde!

Partiledarna: Leva som pensionär? Nej tack!
Partiledarna: Leva som pensionär? Nej tack!
 Partiledarna har fått en inbjudan att leva som ”en pensionär”. Inget större gehör för den inbjudan!

Kommentarer

  1. TatluserTatluser

    Ett är säker, stadsråden skulle bli helt handfallna om de ställdes inför faktum att leva som fattigpensionär på enbart omkring åtta- tiotusen i månaden, de skulle bli tvungna att i garderoben lurpassa i sin egen välfyllda penningpåse.

  2. bebebebe

    Jag håller helt med att politiker skall ha god pension med relation till deras inkomst och tid med denna,vilket skall överensstämma med andrayrkesverksamma. Deras ersättning efteravgång bör dock relatras till den försörjning de kan erhålla genom egna anställningar utom politiken,vilket de också skall tvingas söka efter. Tycker jag.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen