Om "kylling"

Jag har varit med i Silvergen sedan början av 2006.Skrev ett inlägg och åkte utomlands ett bra tag. Åter på hemmaplan sedan 10 månader. Trivs med tillvaron i alla dess delar. Har alltid varit en föreningnsmänniska och haft många politiska uppdrag. Född i Landskrona varifrån jag flyttade i 20-års åldern, upp till det vackra Sundsvall. Där stannade jag - vi - i drygt 40 år och återvände till Skåne och Helsingborg för drygt 10 år sedan. Mina "uppdrag" i dag, är att vara ordförande i SeniorNet Helsingborg. En förening för 55 + som sysslar med allt vad som tillhör datorer etc. Drygt 350 medlemmar är vi. I övrigt sitter jag med kommunfullmäktige och är ordförande i Teaterstyrelsen. Dessa verksamheter och några till gör livet behagligt och intressant. Helsingborg - Sundets Pärla är med sitt läge mitt emot Helsingör och Kronborgs slott en av de "vackraste" platser som finns!!! Utanför våra fönster - cirka 200 meter ut i Öresund - kan vi varje dag skåda en intensiv sjöfart. Inte minst alla de lyxkryssningsfartyg som regelbundet passerar. Solnedgången har vi koll på året om. På vintern sjunker solen ner bakom Lousiana i Danmark och på sommaren ner bort över Kattigat. Mina yrken: Polis 12 år, skadereglerare 8 år, ombudsman i SKTF och TCO 18 år och liten företagare i cirka 10 år.

Skatter ger välfärd och flyktinghjälp!

Skrevs 2015-09-25, 18:47 av kylling

Våra pensionärsorganisationer bör snarast utreda och göra antagande om vad som komma skall, efter det att den stora folkvandringen nu har börjat till bl. a. vårt land. Det verkar som om många medborgare använder hela sitt hjärta för att hjälpa alla som vill in i landet. Att visa sådan empati kan i “sak” inte klandras. Men som alltid kommer dagen efter och hur vi tacklar den.

Hjälpen behövs nu, men var så säker – hjälpen behövs också under lång tid framöver och det är här som vi saknar beredskap. De som i dag är ivriga på att hjälpa; orkar de fortsätta med sitt goda beteende långa tider framöver?

Utöver allt annat kommer “folkförflyttningen” att dra kostnader som någon ska betala. Finns det pengar i statskassan och i kommunernas kassalådor som kan användas, utan att andra verksamheter därmed får mindre och måste krympas?

Kan det då bli tal om att vår välfärd försvagas i alla dess grenar och till förfång för de som mest behöver den – inom sjuk-och äldrevården!

Som jag ser det är risken stor för en försämring om det inte blir en skattehöjning överlag, för att täcka kostnaderna för invandringen i hela dess vidd.  En skattehöjning är ett måste – ty inget land kan över en längre tid räkna med folks uthållighet i att personligen hjälpa medmänniskorna som nu. Det är staten och kommunerna som ska ta på sig uppdraget och då behövs det intäkter – skatter!

Tar vi hänsyn till att så många medborgare i dag ställer upp med pengar, kläder, mat och annat, borde en skattehöjning inte möta något motstånd hos dessa.

Att enbart som nu bara låta känslor och öppna hjärtan tala, håller inte i längden! Det behövs en debatt om ökad insikt i vad framtiden och invandringen kräver – inte bara tycka synd om flyktningarna, utan också hur ska de det gå för dem i det nya landet..

Så alla organisationer som gillar välfärden – byt tema och börja analysera vad “det nya Sverige” kräver, så det inte blir de som nu har det sämst, som också får lida mest sedan. De som kan få lida mest ..är de äldre, sjuka och redan arbetslösa  Så utmaningen är: Rädda välfärden och höj skatten, då får flyktingarna också en chans!

Tore Bryneholt

 

Kommentarer

 1. vetgirigvetgirig

  Ja det är klart som korvspad, att jättekostnaderna för den egentligen .ohanterbara invandringen, kommer att rendera i skattehöjningar. Ohanterbar just nu eftersom statsapparaten, trots varningssignaler nu sedan 2010, ändå verkar totalt oförberedd:

 2. minimalminimal

  Jag tror också på höjda skatter, men inte för kvinnor av min årsmodell. Vi som efter utbildning jobbade så länge det var tillåtet, (67) under tiden hade hela ansvaret för barnen, och nu ensamma lever på mellan 9.000kr.-11000kr. i månaden. Vi borde som premie för denna insats inte behöva betala någon skatt alls.

 3. vetgirigvetgirig

  Nej där håller jag med Dig. Kvinnor utav Din årsmodell är kolossalt ofta missgynnade. Förresten alla pensionärer är det!!!!!!!!!!
  Men lik förbannat är vi ofta genomsyrade med hjälpsamhet!!!!!!!Alla vi två miljoner pensionärer!

 4. kyllingkylling Inläggsförfattare

  Jag tycker mig kunna notera, att flertalet pensionärer ger blanka den i… vad framtiden har i sitt sköte. Precis som om de tror att deras tid är ute. Tänk om det inte är så…Man behöver inte vara särskilt begåvad i matte för att klura ut, att hela denna folkvandring kommer att tära på välfärden. Därför behövs höjda skatter, för att inte välfärden för ”de överlevande” pensionärerna ska krackelera och reduceras. Ändå är det troligt som Vetgirig skriver, att just pensionärerna är hjälpsamma med gåvor och tankar. Och tänk vad många äldre som är miljövänner för sina barnbarns bästa… Men dessa tänkare, tänker inte ett skvatt på vad ”massinvandringen” för med sig i hela dess vidd. Sent ska syndaren vakna eller?

 5. TatluserTatluser

  I vårt land finns det många tusentals personer som får över 50- 150-tusen kronor i månaden, nog skulle de kunna varje månad avvara till skatter en ganska rejäl summa för att tillförsäkra kommuner och landsting en anständig vård och omsorg till hjälpbehövande. – Man kan leva lycklig även på tjugofem- till trettiotusen i månaden och ändå få över att spara för framtida behov.

 6. minimalminimal

  Göteborg brukar ibland kallas donatörernas stad. De var välsituerade borgare, affärsmän och fabrikörer som bidrog till stadens utveckling. Chalmers, Sahlgren, Dixon, Fürstenberg, bara för att nämna några.
  Som Tatluser skriver, så finns det också nu människor i Sverige som man kan anse förmögna.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen