Om "kylling"

Jag har varit med i Silvergen sedan början av 2006.Skrev ett inlägg och åkte utomlands ett bra tag. Åter på hemmaplan sedan 10 månader. Trivs med tillvaron i alla dess delar. Har alltid varit en föreningnsmänniska och haft många politiska uppdrag. Född i Landskrona varifrån jag flyttade i 20-års åldern, upp till det vackra Sundsvall. Där stannade jag - vi - i drygt 40 år och återvände till Skåne och Helsingborg för drygt 10 år sedan. Mina "uppdrag" i dag, är att vara ordförande i SeniorNet Helsingborg. En förening för 55 + som sysslar med allt vad som tillhör datorer etc. Drygt 350 medlemmar är vi. I övrigt sitter jag med kommunfullmäktige och är ordförande i Teaterstyrelsen. Dessa verksamheter och några till gör livet behagligt och intressant. Helsingborg - Sundets Pärla är med sitt läge mitt emot Helsingör och Kronborgs slott en av de "vackraste" platser som finns!!! Utanför våra fönster - cirka 200 meter ut i Öresund - kan vi varje dag skåda en intensiv sjöfart. Inte minst alla de lyxkryssningsfartyg som regelbundet passerar. Solnedgången har vi koll på året om. På vintern sjunker solen ner bakom Lousiana i Danmark och på sommaren ner bort över Kattigat. Mina yrken: Polis 12 år, skadereglerare 8 år, ombudsman i SKTF och TCO 18 år och liten företagare i cirka 10 år.

Sicken röra i Regeringsfrågan!

Skrevs 2018-11-29, 11:27 av kylling

När cirkusen går över styr!

Landskrona är min födelsestad och där tillbringade jag mina första 20 år. Vi bodde vid Palander – Gröna Gång –  bara ett stenkast till en stor tomt där Cirkus Altenburg  vinterparkerade sin cirkus. Vi ungdomar tog chansen att hälsa på och leka bland alla de “roliga grejorna”.

På senare tid har jag ofta tänkt på denna Cirkus, inte enbart utifrån nostalgiska barndomstankar, utan mera vad som händer i nutid! Ty…det som sker i Stockholm – spelet om regeringsmakten – påminner om tidernas cirkus.

Valresultatet blev en mardröm för flertalet partier – utom för SD, som seglade in som vinnare. Dryga miljonen röster fick partiet och “sprang” därmed om de “pyttepartier” som med Guds hjälp klarade spärren, för att få vara med i kampen om makten. Miljonskaran som röstade på SD, kallas numera rasister och är inte värda mycket i Alliansens och övriga partiers  ögon. Inte ett ögonblick tänker “pyttepartierna”, S och M på att denna skara tidigare varit deras medlemmar!!! Inte fem minuters självrannsakan har förekommit om – varför förlorade vi röster till SD! För så är det… förlorarna har inte lyssnat på folket – var har de haft örat?

Statsministern avsattes…troligen i en euforisk stämning utifrån valresultatet, men helt utan planering – vem ska vi ha i stället?  Varje människa som sysslat med föreningsverksamhet  och demokrati vet, att ska någon sprakas från  ett uppdrag – måste någon ny stå på lut för att ta över! Men icke här, bland landets politikerelit, vilket förbryllar.

Alliansens företrädare måste ha blivit fartblinda  och “dö-rädda” för SD, trots att några partier vill omfamna och sparka dem i baken, utan att tala med dem. Denna försummelse – eller dårskap – har gjort att vårt Sverige sitter i en rävsax och mycket som skulle kunna ha hänt med en arbetande Regering  – har nu blivit eftersatt. Tar man sedan del av “käbblet” runt talmannens olika initiativ, tycker jag att man måste förstå de som känner politikerförakt. Höjdarna som agerat i cirkusen har nästan överlag  tappat ansiktet inför massor av folk och då är det inte konstigt många medborgare undrar “vad är det för personer ” som sitter där och vill har makten över Riket.

Gissa om det blir mindre politikerförakt med denna cirkusuppvisning.

 

 

 

Kommentarer

 1. bebebebe

  Så trevligt att höra en Landskronastämma. Själv bodde jag på Ödmanssonsgatan bredvid läroverket under mina första 17 år, och fick då också viss erfarenhet av Circus Altenburg, dit jag bl a fick överta fribiljetter till den föreställning som avhölls den dagen min syster konfirmerade sig. Sånt glömdes inte bort i Landskrona.
  Vad gäller regeringen handlar det mycket om partiernas överlevnad. Att sitta i en regering utan mer ön marginell makt brukar inte vara bra för partiets utveckling. Så jag förstår problemen. Men för att utveckla demokrati måste man ju lära sig att samarbete även med dem man inte gillar, vilket verkar svårt. Att dra lärdom från USA vill man ju inte heller.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Trots att Malmö blev min födelsestad måste jag ändå inflika följande:
  Sverigedemokraterna är nu näst största partiet och kan svårligen ignoreras fortsättningsvis.
  Något måste till för demokratins skull. Är de bara hälften så dåliga som de framställs, så är nog deras framtid ändå osäker i det långa loppet.
  Svenska folkets inneboende klokskap (sunt bondförnuft) kommer säkert att forma framtidens politiska agenda. Visserligen har missnöjespartier blivit tongivande i grannländer men jag hoppas som sagt på vårt hävdvunna förnuft.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen