Om "kylling"

Jag har varit med i Silvergen sedan början av 2006.Skrev ett inlägg och åkte utomlands ett bra tag. Åter på hemmaplan sedan 10 månader. Trivs med tillvaron i alla dess delar. Har alltid varit en föreningnsmänniska och haft många politiska uppdrag. Född i Landskrona varifrån jag flyttade i 20-års åldern, upp till det vackra Sundsvall. Där stannade jag - vi - i drygt 40 år och återvände till Skåne och Helsingborg för drygt 10 år sedan. Mina "uppdrag" i dag, är att vara ordförande i SeniorNet Helsingborg. En förening för 55 + som sysslar med allt vad som tillhör datorer etc. Drygt 350 medlemmar är vi. I övrigt sitter jag med kommunfullmäktige och är ordförande i Teaterstyrelsen. Dessa verksamheter och några till gör livet behagligt och intressant. Helsingborg - Sundets Pärla är med sitt läge mitt emot Helsingör och Kronborgs slott en av de "vackraste" platser som finns!!! Utanför våra fönster - cirka 200 meter ut i Öresund - kan vi varje dag skåda en intensiv sjöfart. Inte minst alla de lyxkryssningsfartyg som regelbundet passerar. Solnedgången har vi koll på året om. På vintern sjunker solen ner bakom Lousiana i Danmark och på sommaren ner bort över Kattigat. Mina yrken: Polis 12 år, skadereglerare 8 år, ombudsman i SKTF och TCO 18 år och liten företagare i cirka 10 år.

När polisen agerar för sent – blir det svårare!

Skrevs 2015-10-12, 11:19 av kylling

Polisens svåra uppgift – att upprätthålla lag och ordning!

Nu är Malmö i blickpunkten när det gäller lag och ordning. Där demonstrerar palestinier med att slå tältläger vid Migrationsverket. Så har det varit sedan drygt två månader. I början av oktober i år blev de vräkta med buller och bång!

På annat ställe i staden har medborgare från Rumänien bosatt sig i en tältstad sedan drygt sex månader och där finns cirka 400 boende. Allt sedan tillkomsten av boplatserna har diskussionen svajat hit och dit, vad gäller rätten att slå läger där och om lagen ger möjlighet att vräka dem.

Så, äntligen ska något ske och nu har polisen fått råg i ryggen att ingripa efter att politiken i Malmö och regeringen har visat grönt ljus för den annalkande polisaktionen.

När kommer då det stora slaget att stå? Fördröjningen och fegheten att inte ingripa i tid, har gjort att antalet bosättare har ökat och är nu en “ohanterlig massa”. När polisen snart sätter igång vräkningsaktionen uppkommer stora svårigheter. Dels är det mängden boende som ska bort och dels hur deras motstånd ska hanteras. Räcker polisens vanliga samtal som en effektiv metod eller måste aktionen genomföras med våld? Det är uppenbart att den långdragna tveksamheten parat med polisens passivitet, har skapat en situation som kan få inslag av “ett mildare blodbad”.

Allt visar; lag och ordning ska upprätthållas så fort ett brott mot lagar och förordningar förekommer. Varje dröjsmål stimulerar fler att delta i lagbrotten och drar till sig ännu fler av dem som vanligtvis tar varje tillfälle att sätta sig över lagen och bråka på ordningsmakten.

Polisens nästa svåra uppdrag blir när den nu återigen fått tydliga markeringar från politiken, att de papperslösa – de som fått avslag på sin asylansökan – ska spåras och skickas hem.  Detta är ingen lätt uppgift, att fånga in de drygt 50 000 personerna som gömt sig för att undgå bli hemskickade.

Varför fungerar inte polisen i tidigt skede? Troligen för att den fått kritik vid tidigare ageranden då den försökte spåra de papperslösa, gjorde identitetskontroller och liknande. Samtidigt torde polisen känna sig svikna av politiken, som ofta ligger lågt när diskussionen och kritiken mot polisingripande går på högvarv.

Det finns utredningar som visar att polisen är föga framåt när det gäller att lösa en del vardagsbrott och nu tillkommer deras passivitet och osäkerhet. Ett måste vara klart: lag och ordning ska upprätthållas i alla situationer, även om många medborgare vid visst tillfälle vill agera utifrån hjärtat eller tror att deras uppfattning om demokrati ger dem en fribiljett att på platsen se polisen som en motståndare!

Tore Bryneholt
Helsingborg

 

 

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen