Om "kylling"

Jag har varit med i Silvergen sedan början av 2006.Skrev ett inlägg och åkte utomlands ett bra tag. Åter på hemmaplan sedan 10 månader. Trivs med tillvaron i alla dess delar. Har alltid varit en föreningnsmänniska och haft många politiska uppdrag. Född i Landskrona varifrån jag flyttade i 20-års åldern, upp till det vackra Sundsvall. Där stannade jag - vi - i drygt 40 år och återvände till Skåne och Helsingborg för drygt 10 år sedan. Mina "uppdrag" i dag, är att vara ordförande i SeniorNet Helsingborg. En förening för 55 + som sysslar med allt vad som tillhör datorer etc. Drygt 350 medlemmar är vi. I övrigt sitter jag med kommunfullmäktige och är ordförande i Teaterstyrelsen. Dessa verksamheter och några till gör livet behagligt och intressant. Helsingborg - Sundets Pärla är med sitt läge mitt emot Helsingör och Kronborgs slott en av de "vackraste" platser som finns!!! Utanför våra fönster - cirka 200 meter ut i Öresund - kan vi varje dag skåda en intensiv sjöfart. Inte minst alla de lyxkryssningsfartyg som regelbundet passerar. Solnedgången har vi koll på året om. På vintern sjunker solen ner bakom Lousiana i Danmark och på sommaren ner bort över Kattigat. Mina yrken: Polis 12 år, skadereglerare 8 år, ombudsman i SKTF och TCO 18 år och liten företagare i cirka 10 år.

När orden glider…

Skrevs 2015-11-24, 10:39 av kylling
Fel i går…rätt i dag!
Det var i mars 2013 som dåvarande integrationsministern Tobias Billström kallade flyktingströmmen för volymer. Det blev ett himla liv om ordvalet och dåvarande statsministern och partikamraten Fredrik Reinfeldt, tog Billström i örat. Detta tolkades som att Billström fått “Gult kort” – alltså en varning och han gjorde därefter en liten pudel.
Tiden gick och ordet volymer återkom lite då och då, utan någon större uppmärksamhet.
Men så i februari 2015, tog dåvarande folkpartisten – nu liberalen Allan Widman – till orda, när han tyckte att  “det är hög  tid att tala klarspråk om att Sverige måste skicka signaler till omvärlden så att färre människor söker asyl”. Han tog det då tabubelagda ordet “volymer” i sin mun och…då blev det inga reaktion på ordvalet.
Nu är det många debattörer och framträdande personer som utan krumbukter använder ordet volymer, då de talar om flyktingströmmen.
Vad visar detta? Jo…att debatten om flyktingarna ibland går snett, då man hellre fastnar i ordval och hetsar upp sig i kampen att trycka ner den som har annan uppfattning. Men så går tiden och luften går ur “ord märkarna”.. Men det svåra problemet finns kvar – flyktingströmmen som bara ökar och tynger landet. Där finns problemet – hur klarar vi av denna “utmaning” utan en försämrad välfärd och en havererad integration?

Kommentarer

 1. vetgirigvetgirig

  Tillåt mig glida på orden. På kort sikt och med den invandrarVOLYM vi har idag, så kommer vårt samhälle att åderlåtas kolossalt ett tag framöver. Samhället som ökat nästan tio procent på nolltid när det gäller folkmängd, måste omstruktureras, när det gäller husbyggande, skola och vård med mera. Varför, jo den miljonen invånare samhället ökat med kommer att gå med förlust lång tid framöver.
  Men ändå vi övriga invånare i Sverige är utrustade med medmänsklighet och empati.

 2. silverladynsilverladyn

  Jodå, i maktens korridorer kan man använda olika uttryck lite som det passar. Det blir lite a la ”vända kappan efter vinden” oavsett vilken politisk sfär man tillhör.
  Ett av alla otaliga exempel är när företrädare för SD pratar om att flyktingströmmen in i Sverige måste minska, kallas de oftast för rasister och andra nedsättande skällsord. När minister Morgan Johansson säger samma sak är omgivningen tyst och bara nickar i samförstånd. Inte ens en viskning om att han är rasist.
  Varför ska det vara så tabubelagt att prata i klartext bara för man är politiker.

 3. Lasse-MajaLasse-Maja

  Kanske skall man titta på och ta till sig lite av vad Bert Karlsson gör och anser om flyktingsituationen. Så här ser han på det hela: http://www.skaraborgslanstidning.se/article/flyktingarna-skapar-tillvaxt-samtidigt-som-kommunerna-saltar-rakningen/

  Bert har i Skara två olika boenden en för flyktingar på Stora Ekeberg i Axevalla och en för ensamkommande barn inne i Skara: http://www.skaraborgslanstidning.se/article/snart-flyttar-flyktingbarnen-in/

  Här hamnar bland annat ”alla” miljoner han med familj tjänar. Kanske kan vi kalla det omsorg om de äldre: http://www.expressen.se/tv/gt/bert-karlssons-nya-satsning/

  Jag tycker att det med det här visar att man måste inte ta ut högsta belopp för det man gör och ändå tjäna pengar. Men man måste Som Bert Karlsson säger titta mer på helheten och se möjligheterna bortom problemen. Som en chef sade en gång att: – Problem är en möjlighet som kommer med bakändan först. Och ännu har ingen kunnat övertyga mig om att det är en stor förlust att ta emot invandrare/flyktingar. Jag tror som Bert Karlsson att det i stället ligger en viss vinst i saken, men jag har inga hundraprocentiga bevis! Men för mig räcker det kanske med att se vad han åstadkommer!

 4. vetgirigvetgirig

  Bert Karlsson är funtad till att genast se möjligheter. Till exempel var han på mycket tidigt stadium med om att bussa oregistrerade flyktingar från Italien upp till Sverige. Inte just i andras ögon. Men förlåtet eftersom hans entreprenörskap skapade stora flyktinganläggningar och därigenom hjälpte till att ta hand om flyktingskarorna.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen