Om "kylling"

Jag har varit med i Silvergen sedan början av 2006.Skrev ett inlägg och åkte utomlands ett bra tag. Åter på hemmaplan sedan 10 månader. Trivs med tillvaron i alla dess delar. Har alltid varit en föreningnsmänniska och haft många politiska uppdrag. Född i Landskrona varifrån jag flyttade i 20-års åldern, upp till det vackra Sundsvall. Där stannade jag - vi - i drygt 40 år och återvände till Skåne och Helsingborg för drygt 10 år sedan. Mina "uppdrag" i dag, är att vara ordförande i SeniorNet Helsingborg. En förening för 55 + som sysslar med allt vad som tillhör datorer etc. Drygt 350 medlemmar är vi. I övrigt sitter jag med kommunfullmäktige och är ordförande i Teaterstyrelsen. Dessa verksamheter och några till gör livet behagligt och intressant. Helsingborg - Sundets Pärla är med sitt läge mitt emot Helsingör och Kronborgs slott en av de "vackraste" platser som finns!!! Utanför våra fönster - cirka 200 meter ut i Öresund - kan vi varje dag skåda en intensiv sjöfart. Inte minst alla de lyxkryssningsfartyg som regelbundet passerar. Solnedgången har vi koll på året om. På vintern sjunker solen ner bakom Lousiana i Danmark och på sommaren ner bort över Kattigat. Mina yrken: Polis 12 år, skadereglerare 8 år, ombudsman i SKTF och TCO 18 år och liten företagare i cirka 10 år.

När Hesa Fredrik gapade – då visste inte någon något ting!

Skrevs 2017-07-12, 11:55 av kylling

Ansvariga Myndigheter visar nu att det i ”fredens tider har det gott”. Ingen stress på jobbet och kan hända att arbetsuppgifterna inte är så många och krävande… Ty ingen kontrollera dessa Myndigheter, de lever sitt eget liv. Producerar handlingsplaner och liknande och sänder dessa till Regeringen och vill därmed visa att ”vi är på alerten”. Men så inträffar ”ett mänskligt misstag” och då tappar de byxorna. Inget fungerar trots mängder av planer och anvisningar om hur en given situation skulle lösas. Talespersonerna för de avklädda Myndigheterna försöker förklara det oförklarliga och talar med dimridåer, allt i syfte att inte ”kacka i eget bo”, utan vara solidarisk med varandra – ty alla har de sovit och vill så fortsätta. Hela denna cirkus visar; det är ingen konst att i fredens tider och långt från ett verkligt problem slå sig för bröstet och ropa ”läget är under kontroll”… alltså ända tills det inträffa något – då faller allt pladaskt. Medborgarna har litat på de högt betalda myndighetspersonerna och massor av pengar kostar allt – men till ingen nytta! Jo… de äro avslöjade!!!…  Jag tycker det börjar bli mycket av denna sortens förfall. Allt sägs fungerar enligt planer och skisser – men då verkligheten tränger sig på – då blir det paj! Alltså om Kriget kommer – fungera inte nu heller.

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  När jag en gång jobbade på en kommunförvaltning delgavs jag en slags ”nödlista”. Den skulle följas om t ex ett flygplan skulle dimpa ner. Där fanns namn och telefonnummer till en lång radda folk som skulle uppringas i händelse av stor katastrof. Vissa skulle ordna med husrum, andra skulle fixa förnödenheter osv. Jag skulle kontakta den som stod efter mig i den digra listan. Genast märkte jag att några personer hade avslutat sitt jobb inom kommunen. Vid närmare kontroll visade sig att massor av namn och även telefonnummer inte stämde. Självklart anstränger sig ingen över hövan och ”i onödan” så länge allt är lugnt. Men detta resonemang är givetvis ett svårartat risktagande.

 2. TatluserTatluser

  När larmet gick kontaktade jag ett par av grannarna, vi var överens att jag skulle ringa 11414 men givetvis var telefonen blockera liksom övriga myndighetsnummer, så småningom kom ju info bl.a. på SVT se. Och vad hände för de som behövde akutambulans när larmnumret var blockerat. Allt tyder på mycket bristfälligt ledarskap som inte sett till att semestervikarierna kan sin uppgift (för visst var det en ersättare som ålagts uppdraget).

 3. vetgirigvetgirig

  Det kanske är samma huvudansvarig nu, för katastrofplanering, som vid Sunami- katastrofen! Nej det ”stolpskottet” fick ett bra och välbetalt arbete efter sitt misslyckande. Sunamin reddes upp av en ung kvinnlig planeringsexpert, anställd vid ett resebolag. Fritidsresor tror jag.

 4. Jalle

  Vår beredskap är god, det slog ju redan Per Albin Hansson fast 1939 och det gick ju bra. Jag var ute och körde bil när larmet gick och ingen brydde sig, vi litar på myndigheterna. De ordnar nopg allt till det bästa.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen