Om "kylling"

Jag har varit med i Silvergen sedan början av 2006.Skrev ett inlägg och åkte utomlands ett bra tag. Åter på hemmaplan sedan 10 månader. Trivs med tillvaron i alla dess delar. Har alltid varit en föreningnsmänniska och haft många politiska uppdrag. Född i Landskrona varifrån jag flyttade i 20-års åldern, upp till det vackra Sundsvall. Där stannade jag - vi - i drygt 40 år och återvände till Skåne och Helsingborg för drygt 10 år sedan. Mina "uppdrag" i dag, är att vara ordförande i SeniorNet Helsingborg. En förening för 55 + som sysslar med allt vad som tillhör datorer etc. Drygt 350 medlemmar är vi. I övrigt sitter jag med kommunfullmäktige och är ordförande i Teaterstyrelsen. Dessa verksamheter och några till gör livet behagligt och intressant. Helsingborg - Sundets Pärla är med sitt läge mitt emot Helsingör och Kronborgs slott en av de "vackraste" platser som finns!!! Utanför våra fönster - cirka 200 meter ut i Öresund - kan vi varje dag skåda en intensiv sjöfart. Inte minst alla de lyxkryssningsfartyg som regelbundet passerar. Solnedgången har vi koll på året om. På vintern sjunker solen ner bakom Lousiana i Danmark och på sommaren ner bort över Kattigat. Mina yrken: Polis 12 år, skadereglerare 8 år, ombudsman i SKTF och TCO 18 år och liten företagare i cirka 10 år.

Flyktingarna är utan skuld!

Skrevs 2018-08-06, 17:33 av kylling
Valtider -arenan för debattkonstnärer…
Nej…det är inte flyktingarnas fel, att mycket har gått över styr när det gäller deras ankomst och fortsatta leverne i Sverige. Hitkomsten har genererat en rad “utmaningar” som de numera kallas, när problem uppkommer.
De som förorsakat hela denna “soppa”, med utanförskap, massor av bristsituationer för de anlända – är mannen som ropade “öppna era hjärtan” och Alliansen. Sedan kom Stefan Löfvén och följde efter i samma spår, för att sen ropa “att vi varit naiva”.
Men nu inför valet i september, får vi se på hur debattkonsten kan ta sig uttryck. När kritik reses mot “bristande planering och förutseende” i flyktingfrågan – då kallas kritikerna för rasister och flyktingfientliga.
Därmed hoppas de som förorsakat tidernas kaos med “öppna dina hjärtan” att debatten ska slockna. Men så blir det inte, ty medan tiden går blottas flera och större brister i allt som har med invandringen att göra.
Är det så som Stefan Löfvén sagt…”vi har varit naiva” och saknat förmåga att inse vad en “massinvandring” kräver??? Eller var det så att de styrande av alla färger bara ville ligga bra till inom EU och liksom vara bäst i klassen. Då sålde man ut “Sverige” på bekostnad av en planerad flyktingmottagning.
Nu i valtider bör vi minnas vad som hänt och ställa frågor till de politiker som är orsaken till tidernas samhällsproblem – utmaningar – och som räknar med att bli omvalda, trots  “öppna hjärtan” och att vi varit naiva” Hur kunde allt ske??? Hur vet vi att de inte upprepar sig? Val betyder att välja bort eller välja nytt!
Tore Bryneholt

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen