Om "kylling"

Jag har varit med i Silvergen sedan början av 2006.Skrev ett inlägg och åkte utomlands ett bra tag. Åter på hemmaplan sedan 10 månader. Trivs med tillvaron i alla dess delar. Har alltid varit en föreningnsmänniska och haft många politiska uppdrag. Född i Landskrona varifrån jag flyttade i 20-års åldern, upp till det vackra Sundsvall. Där stannade jag - vi - i drygt 40 år och återvände till Skåne och Helsingborg för drygt 10 år sedan. Mina "uppdrag" i dag, är att vara ordförande i SeniorNet Helsingborg. En förening för 55 + som sysslar med allt vad som tillhör datorer etc. Drygt 350 medlemmar är vi. I övrigt sitter jag med kommunfullmäktige och är ordförande i Teaterstyrelsen. Dessa verksamheter och några till gör livet behagligt och intressant. Helsingborg - Sundets Pärla är med sitt läge mitt emot Helsingör och Kronborgs slott en av de "vackraste" platser som finns!!! Utanför våra fönster - cirka 200 meter ut i Öresund - kan vi varje dag skåda en intensiv sjöfart. Inte minst alla de lyxkryssningsfartyg som regelbundet passerar. Solnedgången har vi koll på året om. På vintern sjunker solen ner bakom Lousiana i Danmark och på sommaren ner bort över Kattigat. Mina yrken: Polis 12 år, skadereglerare 8 år, ombudsman i SKTF och TCO 18 år och liten företagare i cirka 10 år.

Att inte begripa att det kostar…är oförlåtet!

Skrevs 2016-09-22, 13:59 av kylling

Ur Expressen…

I Sveriges Radios Söndagsintervjun försvarade Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg ett högt flyktingmottagande genom att ställa det mot äldres välfärd.

På frågan om varför debatten om asylrätten gör henne engagerad svarade hon bland annat ”jag inser också att alla de gamla människor som jobbat hårt ett helt liv nu ska ställas emot alla de flyktingar som kommer som också tar sjukvård och skolor i anspråk. Men det är nog på det viset att humanismen kräver att man får göra avkall på sin välfärd”. Men det är både fel och nedlåtande, skriver historikern David Lindén.    

……………………………….                              

Men jag tycker inte hon famlar…i stället hamnar hon mitt i Prick. Så är det – att öppna sin famn, kostar!

Det Ramberg säger är ju vad som verkligen gäller nu och ”ännu mera” i framtiden. Det är klart att om flyktingarna i ”massor” kommer hit, så krävs det resurser av alla di slag. Då måste ”alla” maka på sig och då blir bl.a. välfärden inte som den varit och kan ej heller utvecklas. Frågan är; vill folket ha det så eller tvingas folket till det? Ja…så länge alla går omkring och ”öppnar” sina famnar, utan att ens tänka på vad detta i så fall kräver av oss alla – då blir ”alla” upprörda. Vi skapar det samhälle vi vill ha genom att vara naiva och tro att ”allt ordnar sig”, utan egna insatser. Ramberg pekar på att tidigare inbetalda skatter – är ingen trygghet! En sämre välfärd drabbar inte de välbeställda – utan de med lägre inkomster! Var blir denna grupp av i debatten?

Tore Bryneholt

 

Kommentarer

 1. TatluserTatluser

  Politikerna kan själva hjälpa till genom att både de som är i tjänsten såväl som alla de som under gångna åren lämnat riksdagsuppdraget minskar sina präktiga löner/avgångsvederlag som gräver ganska djupt i skattekistan och givetvis ska de med sina höga inkomster betala mera i skatt. Kan man begära att pensionärer med inkomster lägre än tjugotusen i månaden skall ha högre skattekvot än de som jobbar så ska naturligtvis den som har över femtiotusen i månaden kunna bidra med högre skatt för att främja välfärden och inte minst för att fylla på i skattekistan det djupa hål som politikernas höga löner och mångåriga avgångsvederlag gräver.

 2. vetgirigvetgirig

  Tyvärr det kommer aldrig att ske, att de med höga inkomster, så där utan knot sänker sina inkomster för att på det sättet lätta på de sämre beställdas bördor. Solidariteten räcker inte så långt!
  Tänk bara på Jobbskatteavdrag kontra pensions-bromsar!

 3. Lasse-MajaLasse-Maja

  Man kan alltid diskutera invandringen och om den är lönsam eller inte. Det finns tider då vi med säkerhet kan säga att invandringen var lönsam och det var runt slutet av 1950 och början på 1960 då vi hade stor arbetskraftsinvandring från bland annat Italien till Volvo, SKF och varven i Göteborg.

  Men jag har hittills inte sett någon utredning som bevisar påståendet fr, från en del håll, att dagens invandring skulle vara lönsam. Det är svårt att själv försöka få en totalbild av hur invandringen påverkar Sveriges ekonomi. Vi kan bara tro åt ena eller andra hållet och försöka se vilka reportrar och andra som kan tänkas vara nära sanningen.

  Jämfört med släktforskning är det svårare att få fram sanna fakta om t.ex. invandring då det i de flesta fall är andra-, ja eller till och med tredjehandsuppgifter. Alla reportrar har sin egen uppfattning och olika källor och inget bekräftar vad den andre skrivit. Alltså inget att egentligen ta ställning till…

  Återstår då ens egen ekonomi och då är det väldigt enkelt… Den skulle inte klara av en enda invandrare. Vår ekonomi skulle brista totalt om vi var så dumma att vi tog hem en utomstående som skulle bo och leva på oss. Nej, vi har inte ens plats för en människa till i vår lägenhet…

  Så grundat på våra(min fru och jag) erfarenheter skulle Sverige inte ha råd att ta emot några invandrare. Men kanske skulle det gå om jag hade full insyn i statens finanser och gjorde en del omfördelningar. Ändrade skattetaxor och andra begränsningar för de rika skulle kanske ge utrymme för fler invandrare.

  Men hur mycket vi än diskuterar det här så hamnar vi till slut i frågan hur vi skall lösa det. Och svaret på den är enkel, vill vi ha förändring så är det bara att rösta fram rätt personer vid nästa val. Att tjafsa här leder ingenvart, men om vi nästa val är riktigt aktiva kanske vi kan nå en förändring som möjligen kan göra det bättre för oss!

 4. vetgirigvetgirig

  På den tiden Du nämner Lasse-Maja var ASEA Sveriges industriella flaggskepp, ock till ASEA kom huvudsakligen färdigutbildade yrkesmän från Italien och forna Jugoslavien. Det var lönsamt för Sverige i allra högsta grad. Nu väller det in, en del mycket högutbildade flyktingar som Sverige ( oförberedda) inte kan dra nytta av.
  Den enda grupp flyktingar som kommer att bli till stor nytta för Svenska Staten, är gruppen med ensamkommande barn. Men de måste först utbildas i Sverige, och det kostar en del. Om inte gruppen med lönsamma invandrare är och blir större än gruppen med olönsamma, så blir invandringen slutligen en kostnad för Sverige.
  Men det bör finns något som kallas empatisk lojalitet och människokärlek också. Eller hur?

 5. Lasse-MajaLasse-Maja

  jag minns hur vi mitt i 1990-talet kämpade i Göteborg för att Sverige skulle validera de juridiskt högutbildade invandrarna från jugoslavien så de snabbare skulle kunna komma in i det svenska samhället. Men nej det verkade som om både politiker och tjänstemän i de högre nivåerna inte förstod vad vi pratade om.

  Det finns hur mycket som helst inom de olika invandrargrupperna som vi i Sverige slösar bort. Varför inte nyttja den utbildning som de fått i sina hemländer och validera det fullt ut samt komplettera det med riktig svenskaundervisning.

  jag vet också att om man jobbar lite okonventionellt så kan man också göra en insats för de nyanlända. Jag vet då jag jobbade med Kommunals projekt. Och en dag kom det in en förtvivlad invandrare och sade att Arbetsförmedlingen ringde polisen och körde ut honom därifrån. I handen hade invandraren den mest förtjusande egentillverkad fåtölj med klädd sits och ryggstöd. Han hade vandrat runt på arbetsförmedlingen och in i alla rum till alla handläggare och med stolen som bevis försökt få någon av dem att fixa en anställning…men blev slutligen utslängd. Min kompis och jag, två ledare i projektet, slog våra huvuden ihop och ringde till en person i Angered som hade ett invandrarprojekt vi trodde skulle passa och frågade om man där kunde tänkas haplats för den som satt hos oss. Jodå, de var villiga att intervjua honom dagen därpå. Kortar historien med att han kom dit och fick ingå i projektet och hamnade så småningom i en av Sveriges större städer där han startade en firma som renoverade gamla fina möbler. Och senast för någon månad sedan då jag pratade med honom hade han flera anställda och funderade på att starta flera dotterföretag.

  Alltså om man skiter i byråkratin så kan man komma långt. Men det finns inte många som kan, vill eller vågar göra som vi gjorde. Vi fick vid flera tillfällen skäll från arbetsförmedlingen för att vi inte alltid följde byråkratins krångliga väg. Vi hade ett tag en olaglig arbetsförmedling…

  Jag tror att om man skötte det här med invandringen på rätt sätt skulle den kunna vara lönsam, men inte så som den skötts de senaste20-30 åren.

  Med den pension jag har som urholkats sedan 2000. Min familj är och har alltid varit nummer ett. Och sett från den horisonten så finns det inget ekonomiskt utrymme för varken lojalitet eller sympati. Jag kan bara beklaga att Sverige blivit en besvikelse för många som kommit hit!

  Nej jag håller nu på att bearbeta och fråga ut mina politiker om hur man tänkt sig framtiden för mig och min familj? Jag har ju ungefär 2 år på mig att få tillräckligt med fakta för att bestämma vem/vilka jag skall rösta på.

 6. Lasse-MajaLasse-Maja

  Litet komplement till mitt senaste inlägg: http://www.expressen.se/nyheter/han-ar-en-av-de-basta-i-sitt-yrke–ska-utvisas/?ref=yfp Byråkratisverige in prydno. Och detta är inte det enda, det är flera denna vecka. Här i Skaratraktren utvisningshotades en man med familj som varit i Sverige i 15 år pratade svenska perfekt och hade egen firma samt barn som gått i skola i Sverige i flera år, se här: http://www.skaraborgslanstidning.se/article/oppet-brev-till-tobias-billstrom/

  Här är ett exepel till: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22772477.ab Hur det gått vet jag inte!

  Är det på det viset är det bättre att de inte kommer över gränsen till Sverige över huvud taget! Det är humanare att neka inresa än ett 15-årigt lidande att inte få veta och därefter utvisning…fy fan! Nej här krävs en jävla ändring av invandrarhanteringen!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen