Om "minimal"

Tycker om blommor och en katt, en katt som en gång dömdes ut av veterinär som varande för tjock. Eller överviktig, som veterinären så fint uttryckte sig "Tror jag inte" replikerade jag, "det är bara päls!". Men så var tydligen inte fallet, "känn själv.. Kan du känna revbenen under pälsen?" undrade veterinären. Och revbenen var mycket riktigt lite svåra att upptäcka. Så nu går kissekatten på bantning. Och jag, som sympatiåtgärd sedan detta nedslående faktum visade sig vara sant, dricker nu bara ett glas vin om dagen.

Lågvatten

Skrevs 2016-10-16, 23:06 av minimal

En märkligt syn nådde mig igår på min helt vanliga promenad. Inget vatten i viken!  SAM_6646                                      SAM_6639

Tänkte när jag vaknade morgonen därpå. Det var ingen  tsunami. Idag såg det likadant ut

Ordningen till viss del återställd

SAM_6661

Göteborgare får gå med stövlar på

SAM_6669

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Att tala om tsunamis är väl inget lågvattenmärke. Förunderliga äro herrens vägar. Massor av arga amerikaner stampade kanske samtidigt i ilska över idioten Trump, vilket kan ha framkallat tsunamin.

 2. gunillagogunillago

  Har det varit stormigt vid din kust? Det kan ge lågvatten och högvatten i vindriktningen. Är det en sjö så undrar jag också vart vattnet tagit vägen. Nyanlagd vattenreglering?

 3. minimalminimal Inläggsförfattare

  ”Jag såg att en älg hade promenerat över !” sa en cyklist.”Såg spåren i sanden.”-”Vad bra” sa en annan som hade bott 40 år vid viken ”Jag har alltid varit orolig för att skata för långt ut. Nu vet jag att det inte gör något om man druttar i.”
  Ja gunillago det är en havsvik med endast en liten smal å som tillrinning. Det enda vattnet som är kvar just nu.

 4. Lasse-MajaLasse-Maja

  Som före detta nära havsbosatt så är den syn enligt bild inget ovanligt. Beroende på vindriktningen kan havsviken ha hög- eller lågvatten. På vissa ställen i Skärhamn på Tjörn har jag sett det!

 5. AmandaAmanda

  Högtryck, Minimal, är det inte bara så att det är ett ovanligt stabilt högtryck som vilar över oss? Inte för att det är så mycket sol, men det behöver det ju inte vara på hösten, jag tycker de har pratat om högtryck länge nu, och tittar jag på min barometer, så är det ett ovanligt högt tryck. När jag var på västkusten, har varit där mycket som liten, så sa vi alltid att om det var lågt vatten i viken så blev det vackert väder. Vi hade t o m ett påhittat namn för det, dedderelle, men det var ett namn som någon av mina kusiner hittat på.

 6. bebebebe

  Kanske landhöjningen har satt fart på västkusten. Sverige kanske håller på att kantra. Det finns då dock en risk för att Göteborgare kommer att kasa över till östkusten. Undrar om detta i så fall skulle leda till att de blev civiliserade? Fast det verkar väl absurt, kanske.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen