Om "minimal"

Tycker om blommor och en katt, en katt som en gång dömdes ut av veterinär som varande för tjock. Eller överviktig, som veterinären så fint uttryckte sig "Tror jag inte" replikerade jag, "det är bara päls!". Men så var tydligen inte fallet, "känn själv.. Kan du känna revbenen under pälsen?" undrade veterinären. Och revbenen var mycket riktigt lite svåra att upptäcka. Så nu går kissekatten på bantning. Och jag, som sympatiåtgärd sedan detta nedslående faktum visade sig vara sant, dricker nu bara ett glas vin om dagen.

Ingen duvunge

Skrevs 2016-10-24, 15:00 av minimal

Men ändå! Fick ombesörjt sjuktransport till Fågelcentralen på Hisingen av denna ännu inte fygfärdiga duvunge som knatade omkring på gatorna i Långedrag. Som väl var upptäcktes hon av en uppmärksam och förvånad hund och kunde innan anfall från densamma omhändertas för vidare transport och räddning. Fick då frågan. ”Var är den andra duvungen?”  ”Förmodligen uppäten ”kunde jag inte svara ” Ty det fanns barn i närheten.

Nåväl inne på Fågelcentralen var det nästan fullt med duvor och duvungar, och utanför i större hägn vistades svanor och andra sjöfåglar. Detta trevliga ställe har telefon jour varje dag mellan 8.00-20.00, en jämförelse som jag inte kunde låta bli att göra, med Mona Sahlins osäkra telefonhjälp för oroliga föräldrar/mest mammor, med ivriga pojkar som kanske kunde misstänkas för en kommande enrollering i IS. Tvångsmatning i en vecka var beskedet. För övrigt frisk.IMG_3856

Kommentarer

 1. Lasse-MajaLasse-Maja

  Hej Minimal, varför denna blygsamhet? ”Förmodligen uppäten ”kunde jag inte svara ” Ty det fanns barn i närheten.

  Skall inte barn få veta sanningen? Skulle det skadat någon unge om sagt ”förmodligen uppäten”? Här hade jag sett ett ypperligt tillfälle att pedagogisk förklara eventuellt händelseförlopp. Och jag tror mig inte ha tagit skada av varken slakt eller annat som jag fick lära mig redan som mycket liten parvel.

  Min fostermamma uppväxt i Göteborg kunde aldrig förstå varför vi måste göra som vi gjorde med djuren. men kött åt hon med god aptit.

  Jag har växt upp med att vi slaktade grisen i god tid före Jul. En av våra katter kom efter ett möte med, vad vi tror var räv, och var i ett fruktansvärt skick. Vi kallade in en jägare som med ett hagelgevär avlossade ett direktdödande skott i nacken och kattens pina var över.

  Nej jag tycker inte man skall hyckla utan tala om saker i klartext. Barn klarar ofta om mer än vad man tror och det bästa är att alltid prata sanning.

 2. minimalminimal Inläggsförfattare

  Det mest intressanta med duvungeprojektet, tyckte jag var att få veta att duvor bara lägger två ägg. Alltså var frågan relevant ”Var är den andra duvungen?” Emellertid kan man tycka, efter att ha sett ett duvbo i en trädtopp, inte konstigt alls, att de bara får två ägg. Med fler ungar i ett sådant enkelt bygge, hade säkert inte bara en unge utan tre fallit ut ur ur boet. Säkerhetsmarginalen för vältning är med andra ord mycket låg

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen