Om "minimal"

Tycker om blommor och en katt, en katt som en gång dömdes ut av veterinär som varande för tjock. Eller överviktig, som veterinären så fint uttryckte sig "Tror jag inte" replikerade jag, "det är bara päls!". Men så var tydligen inte fallet, "känn själv.. Kan du känna revbenen under pälsen?" undrade veterinären. Och revbenen var mycket riktigt lite svåra att upptäcka. Så nu går kissekatten på bantning. Och jag, som sympatiåtgärd sedan detta nedslående faktum visade sig vara sant, dricker nu bara ett glas vin om dagen.

Hästmyra?

Skrevs 2016-07-16, 14:21 av minimal

Jag såg en hästmyra igår. Tror jag. Hämtade som vanligt min kamera, la mig på magen och kunde ta ett flertal bilder på den lilla gynnaren.SAM_6136Den var strängt upptagen. Dök gång på gång ner i ett grunt hål och kom upp igen.

SAM_6137

Traskade några centimeter släppte något den hade i munnen och repeterade.SAM_6138Rätt var det var så var den färdig  med sitt värv och började gå på obanade vägar. Jag stängde in den i ett upp och nedvänt vinglas medan jag gick in och läste på google
SAM_6151Oj hästmyran kunde angripa hus och trähögar. Jag tittade på min olämpliga trähög.SAM_6112

Vedklyven klarade inte den dimensionen och började lägga av. Här var det dyra råd.SAM_6111SAM_6159 SAM_6160

Hästmyran? började bete sig som en vettvilling och marcherade och marcherade. Riktning kanske vedhögen och huset? Jag kände paniken och kunde inte tänka klart.SAM_6162La den i skottkärran och lämpade av den på okänd ort. Den var ju så söt!

 

 

Kommentarer

  1. Lasse-MajaLasse-Maja

    Jag är ganska säker på att Ditt utomordentliga bildmaterial visar bild på hästmyra. Och den Du bar bort kanske var en spanare. Se upp för det kanske kommer fler som vill se och nyttja Dina vedhögar.

    Läs på nätet hur Du med biologiska medel kan bekämpa dem eller få dem att välja annan väg.

    För min del får Du gärna ta fler bilder på Dina myror för jag har fascinerat tittat på Dina bilder i snart en timme! Bravo minimal!

  2. TatluserTatluser

    I Småland där jag växte upp kallades myran för Stockmyra eftersom den trivdes i de gamla klassiska husen byggda av korslagda stockar, där mumsade myrorna så snart det blev ett fuktläckage, då gällde det att snabbt stoppa läckaget och den hotande myrinvasionen.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen