Om "minimal"

Tycker om blommor och en katt, en katt som en gång dömdes ut av veterinär som varande för tjock. Eller överviktig, som veterinären så fint uttryckte sig "Tror jag inte" replikerade jag, "det är bara päls!". Men så var tydligen inte fallet, "känn själv.. Kan du känna revbenen under pälsen?" undrade veterinären. Och revbenen var mycket riktigt lite svåra att upptäcka. Så nu går kissekatten på bantning. Och jag, som sympatiåtgärd sedan detta nedslående faktum visade sig vara sant, dricker nu bara ett glas vin om dagen.

Framåt

Skrevs 2016-07-30, 13:53 av minimal

Det går framåt för mina koltrastungar, och jag börjar lita på att föräldrarna klarar av sitt jobb utan min medverkan  I natt regnade det lite grand, men i förrgår natt  störtregnade det, och jag tänkte att nu drunknar nog ungarna om jag inte spänner upp ett paraply. Men tydligen hade föräldrarna varit med förr och visste hur man skulle bete sig. Spänna ut vingarna i dubbla rader? Koltrastarna lär mata sina ungar i ca 14 dagar. Sedan hoppar ungarna ut ur boet och hoppar sig fram i ung. tre dagar tills vingarna bär och de ger sig av uppåt. Faran är då min snälla kissekatt. Den brukar ju strunta i skatorna, men frågan är hur den kommer att agera om den ser några livliga munsbitar hoppa omkring i mina inte allt för täta vinbärsbuskar. Bäst att ge den rumsarrest under kristiden. Skatorna får oskadliggöras på annat sätt.SAM_6249 SAM_6263  SAM_6269  SAM_6280

 

 

 

 

Kommentarer

  1. hesiodoshesiodos

    Ja man upphör aldrig att förvånas över djurs förmåga att överleva under de mest udda livsbetingelser. Oryxarna en slags antilop som sparar på vatten bland annat genom att producera en mycket sparsam urin och genom att låta kroppstemperaturen variera kraftigt under dygnet Hos några individer uppmätte man en skillnad i kroppstemperatur på 7,5-7,7 °C mellan dag och natt.

  2. TatluserTatluser

    Är det inte ovanligt sent att ungarna ännu inte är flygfärdiga, kanske beror det på det var kyligt i maj. Både skator och kattor hör till naturen så det ordnar sig nog, koltrastarna vet säkert var det är mest fredligt för sina ungar.

  3. minimalminimal Inläggsförfattare

    Jag vet faktiskt inte tatluser om det är sent eller inte. Det är kanske en andra kull, utan att jag märkte den första. Men föräldrarna verkar rutinerade. Och tack för dina positiva ord, som du inte brukar ha svårt för att skriva till mina trångmål. Det var trösterikt

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen