Om "nitanita"

saker som jag gillar, baka, datorn, inredning, umgås med mina barnbarn, är gift, f d sjuksköterska,

att passa in ?

Skrevs 2015-06-02, 12:33 av nitanita

130

Det är individens eget fel att man inte riktigt passar in i innekretsen här på silver.

Genom att inte passa in stör man ordningen och man skapar oreda.

Kommentarer

 1. Jalle

  Är det inte oreda som är granne med någon, hur det nu var. Eller var det kaos kanske, en mer ordentlig oreda som var det? Men nu tror jag varken på gud eller Lars Norén.

 2. minimalminimal

  Kaos är granne med Gud och Natten är dagens moder. Två teaterpjäser som man kunde se dagen efter varandra för 10-15 år sedan på Stadsteatern i Göteborg. Av Lars Norén
  Så var det med det.

 3. nitanita Inläggsförfattare

  Att sticka ut,
  är att vara sig själv, och inte för att irritera andra.

  Folk tycker att man är konstig om man vågar sticka ut, snarare än att man är intressant och spännande och det är trist.

  Man passar inte in.

 4. GerdGerd

  Det ligger mycket i vad du säjer, nitanita. Jag vill att alla som skriver regelbundet på Silver ska höra till gänget – även de som ibland verkar söka strid.. Förresten, grattis till topplaceringen på listan!

 5. vetgirigvetgirig

  Jag erkänner både glatt och villigt att jag har väldigt svårt för att hålla mig inom gränsen för den tillåtna samtalstonen, om jag retar mig på något förstucket i ord eller mening. En aning åt det paranoida hållet inser jag att jag är.
  Förresten alla är vi olika, och associationerna till inläggen kan bli väsensskilda.

 6. DidaniaDidania

  Passa in?
  Den som skriver här passar in – och ju mer man skriver= visar sig – ju mera bekant blir ju signaturen.
  Vi behöver verkligen alla som har lust att yttra sig för att hålla Silvergen levande.

 7. Hyperbore

  Jag tycker att tonen här är väldigt försynt och trevlig (vilket gläder mig), till skillnad mot hur det är i väldigt många andra diskussionsfora, där folk häver ur sig saker som de antagligen aldrig skulle ha sagt mun-mot-mun.

 8. PaulThomasPaulThomas

  När snickarn har placerat alla skåp i en rad efter väggen, kan det fattas nån decimeter på slutet. Vad göra? Något decimeterbrett skåp finns knappast. Då tar snickaren till knepet med passbitar. Småbitar kan monteras på ett utjämnat sätt på ena eller andra eller bägge sidor. Ibland kan passbitar monteras mellan varje skåpenhet. Allt för ett harmoniskt utseende. Likadant är det i dialogen. För att passa in kan man få offra en liten passbit. Är det hela världen?

 9. vetgirigvetgirig

  Det fanns en gammal bygdesnickare på mina hemtrakter som skulle tillverka ett par stora logportar åt en bonde. Bonden klagade över en glipa längst ned. Bygdesnickaren Rundqvist sa då: Är det så noga på decimetrarna så går jag väl hem.

 10. bebebebe

  Jag förstår inte varför man nödvändigtvis måste passa i in. Att undvika kanter kan vara att undvika konflikter som kan ha mervärde, om de löses. Jag tror stenhårt på konflikten som ett sätt att dubbelsidigt växa. Men visst leder en sådan inställning till bråk. Nödiga bråk och onödiga. Man sig med tiden att undvika de onödiga. Men de nödvändiga måste man ta, tror jag. Det är de man växer och och lär känna sig själv. Och det är bra, innan man dör.
  Tror jag.

 11. SessanSessan

  Ja ja – Jag har haft svårt att hitta en passbit. Har försökt ganska länge men inte hittat de rätta orden. Det där att kunna passa in det är svårt. Kanske ska man börja med att presentera sig? Nu är jag för sömnig så det får väl bli i morgon kanske…

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen