Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Mitt sommarprat

Skrevs 2018-08-14, 11:54 av Gerd

Mitt sommarprat har inte samma dramaturgibåge som övrigas i radion vill säja. Mitt prat är minnen från ett annat valår för precis 30 år sedan. År 1988 sändes den första TV-sända valdebatten med enbart kvinnliga deltagare och jag ledde debatten. De utvalda deltagarna var partiernas kvinnoförbundsordförande. Vid debattens slut kunde jag meddela att nästa valdebatt skulle ske med enbart manliga deltagare, med partiledarna.!

1988 var ett händelserikt år i mitt liv. Några utvalda, däribland jag hade fått uppdrag att utforma Nordisk Forum, en kvinnokonferens i Oslo för nordiska kvinnor. Uppdraget innebar resor bl.a. till Färöarna och Island och planeringsmötena var många. 1.500 evenemang utspelades i Nordisk Forum 88, seminarier, workshops, föreläsningar och kulturevenemang i en vecka då vi lärde ut och av varandra om hur det är att vara kvinna i Norden.

I år 2018 blir jag duschad av en man från hemtjänsten. Karlar kan,  också minsann!

 

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Jo, mycket har ju hänt i kvinnofrågorna på de senaste decennierna. Även om vi har många att tacka för mycket så är arbetet långt ifrån slutfört.
    Sommarprat, vinterprat, året om pågår uppfattningar som förskräcker. Inte bara i valtider.

    Jag har hört kvinnor bäva för att bli duschade av en man. Finns det möjligen en diskrepans här? Då jag står, (sitter?) inför en sådan situation vill jag ju mycket hellre duschas av en kvinna förstås!

  2. TatluserTatluser

    Under senare tid har det presenteras allt flera filmer om livet som makthavare, det är nog dags nu att göra film om alla vi med våra fantastiska erfarenheter som levt under de med makten allra högst upp, kungar, drottningar och regeringsbossar.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen