Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Matvanor

Skrevs 2017-12-04, 16:33 av Gerd

 

Följande otidsenliga ramsa har fastnat, jag ber om överseende med om jag dessutom skrivit den tidigare!

”Enär en kvinnas matlust är så liten

har mannen i sin vishet ordnat så

att frukterna av kvinnofliten

i rättvis proportion må vara små”

Jag vet om att jag har usel aptit och mina matvanor har därför uppmärksammats. Nu har jag fått klart för mej att jag ska bli en bättre människa, som tillåter sej både Digestivekex med smör och ost mellan huvudmålen samt dessert i form av bär/frukt +glass eller gräddklick efter middagsmålet. Till lunchen kan omeletten med fördel utökas med ytterligare 1 ägg och tomater.

Pensionen räcker lyckligtvis till dessa utsvävningar.

 

Kommentarer

 1. vetgirigvetgirig

  Varför ska vi inte få ”gotta” oss på gamla dagar? Jag tycker jag har det beviljat när det gäller det goda, för jag har hört sägas att en fettreserv är positiv. I alla fall för en cancerbekämpning.
  Om det ligger någon sanning i det, vet inte jag. Men jag kör på det i alla fall!

 2. Elvira37Elvira37

  Jag blir riktigt ”avundsfrisk” på dig, Gerd. Jag har aldrig haft problem med för liten aptit. Älskar att äta god mat och tycker att ”god mat” är nästan allting. Får alltid kämpa med övervikten! Naturligtvis kan du, Vetgirig, ha rätt. Litet extra kilo kan vara bra att ha om man blir sjuk en tid. Dessutom kan man slippa benskörhet och andra bristsjukdomar, men det skulle gott räcka med 10 kilo mer än man vägde som ung. Jag kämpar på.

 3. TatluserTatluser

  Ack ja, det är inte lätt att få allt att funka på ålderdomens slingriga stig, för min del funkar viktsystemet ganska bra då jag är igång ute och inne, på vintern blir det gärna några onödiga kilon så då måste jag dra ner på kolhydraterna. För den som behöver fylla på sina kilon kan det vara svårare, på hemsidan ”Vardags Puls” såg jag en hel del lockande förslag som kan vara effektiva.

 4. DidaniaDidania

  Apropos Digestivekex – vad har hänt med dem?
  Förpackningen ser ut som den brukar – men själva kexen är numera spröda och går så lätt i tusen bitar om man tar en tugga!
  Så var det inte tidigare ?

  ‘Det var bättre förr!

 5. PaulThomasPaulThomas

  Mina matvanor kan raskt beskrivas: – Jag svarar på tillrop och sätter mig vid bordet. Jag slevar i mig maten som serveras. Jag bär undan tallriken. Plockar även undan annat som verkar klart för undanplockning.
  Ja, sådana matvanor har jag.

 6. nitanita

  svar till PaulThomas – vad rolig du är och snäll !

  Min man svarar också på tillrop och sätter sig vid bordet.
  Vi båda slevar i oss maten som jag serverad och lagad.
  Han bär aldrig undan sin tallrik, istället tar han en tupplur efter maten, medans jag diskar och plockar även undan annat som verkar klart för undan plockning.
  Ja, sådana matvanor har vi.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen