Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Mamma är lik sin mamma

Skrevs 2014-02-04, 16:19 av Gerd

Inte minns jag vem som sjöng om Mamma men en välbekant ljudslinga kommer för mej.  Inte vill jag vara lik mamma, inte alls, men likväl finner jag likheter! Min mamma var duktig matlagare (bakade gjorde hon däremot inte så ofta) och hon var intresserad av antikviteter. Jag har, som tidigare sagts, ärvt ”Antik & Auktion 1979-1983”. Nu har jag roat mej med att gå igenom dessa tidskrifter och satt post-it – lappar på de sidor jag finner särskilt noterbara. Tanken är att mina döttrar också ska bli intresserade av historik och bilder på speciella ting. Detta arbete har tagit mej flera dagar!

När jag har tråkigt lagar jag annars mat för frysen. Där finns åtskilligt, som hoppas på att komma fram på faten. Jag är särskilt förtjust i Jens Linders kokbok ”Långkok”. Sådant som ska stå i ugnen i 5 timmar, exempelvis ”Bråkat lamm med oliver och kapris”. Kommande helg får jag långväga besök, så lammkött är inköpt och detta långkok kommer inte att frysas utan bjudas direkt. Brödbak, däremot är inte aktuellt.

Kommentarer

 1. brickanbrickan

  Apropå Antik och Auktion så har jag ytterligare årgångar om du skulle vara intresserad av
  mer post-it arbete.

  Post-it-projektet är avslutat för min del men tack, brickan, för erbjudandet. Vänliga hälsningar från Gerd

 2. silversilver

  För oss män finns ett annat uttryck för mammaliknelsen. Jag fick mig det till livs under ungkarlstiden och det lät: Innan du gifter dig, titta på din blivande svärmor, sådan blir din fru när hon blir gammal.

 3. TatluserTatluser

  Enligt vad forskarna påstår så ärver man främst sina anlag från tredje generationen, räknar man sin egen generation så blir det mormor-, morfar och farmor-, farfar-föräldrar som man ärver mest ifrån, räknar man inte sig själv så blir det deras föräldrar, tyvärr kommer jag nu inte ihåg var jag läste detta, det är ett par år sedan. – Någon annan här kanske har läst om detta.

 4. DidaniaDidania

  Din teori, Tatluser om mor-och farföräldrar känner jag igen. Själv är jag mera lik min mormor än min mor – medan min dotter däremot är mera lik min mor!

 5. Sherry

  Så gjorde min gubbe också, tittade på min Mor (för att se hur jag skulle bli när jag blev gammal) och då var han nöjd sa han. Då för 25 år sedan fattade jag inget av det men idag gör jag det lite mer..

 6. AmandaAmanda

  Vi har en son som är så fruktansvärt lik sin morfar att jag blir full i skratt ibland. Och det måste ligga i generna, för han träffade inte honom särskilt ofta, vi bodde långt ifrån varandra, och sedan dog morfar när sonen var åtta år.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen