Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Liten semesterresa

Skrevs 2017-08-06, 08:56 av Gerd

Till Östergötland ville jag fara, till Vadstena närmare bestämt. Där sommarbor en dotter med familj och två vackra katter. Riksfärdtjänst gjorde det möjligt att resa från dörr till dörr men det började illa. Jag hade i mycket god tid skickat ansökan, efter en månad ringde jag – de hade ingen ansökan från mej (postgången är inte som den har varit blev min första tanke). De förstod läget och jag beviljades snabbt bistånd att åka. Samåkning medförde en timmes förlängning av restiden och jag kom fram.

Jag njöt av god luft mellan Tåkern och Omberg, sol och några futtiga regnstänkt på de torra växterna. En heldag ägnades besök på Vadstenas gågata och dess butiker. Min ovana att gå så länge satte sina spår, träningsvärk är bara förnamnet dagen efter. Hemresan efter några dagar gick utmärkt med samma Riksfärdtjänst och jag är tacksam att få möjligheten till liten semester också som handikappad.

Kommentarer

  1. TatluserTatluser

    Visst är det trevligt med ombyte i vardagslivet, trots att det känns i musklerna. Ont ska med ont fördrivas fick man som ung lära sig av gamla tanter när man i flera dagar deltagit i det tunga skördearbetet på den tiden, under krigsåren, innan maskinerna tagit över handarbetet.

  2. AmandaAmanda

    Trevligt för dej! Man behöver lite utflykter, och Vadstena är fint. Minns senaste besöket, det var förra året, när vi for på en resa med buss och med matstopp på slottet i Vadstena. Bussen krånglade sig genom de smala gränderna för att ta sig fram till slottet, beundrade verkligen chauffören! Sedan fick vi både mat och guidning på slottet. Och fick lära oss att slottet var byggt för att hindra danskarna (som vanligt dessa danskar!) att ta sig vidare upp mot Stockholm. De kom ju farande på Vättern, dåtidens E4 eller?

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen