Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Korsdrag och ansjovis

Skrevs 2018-07-17, 14:38 av Gerd

Min bostad gör det möjligt med korsdrag. En liten strimma av luft gör det drägligt att också vara inne dessa varma dagar. Jag dricker flera glas kallt vatten och min lilla lunch förgylls av salt ansjovismacka. Jag har börjat mitt uteliv vid Pressbyråkiosken där jag bor. En glass och en mugg kaffe  under parasoll tillhör glädjeämnena dessa dagar då de flesta av vännerna är på semester vid havet. Det går an också att vara kvar i stan.

Kommentarer

 1. vetgirigvetgirig

  Visst går det att vara kvar i innerstan, i alla fall om man är så illa tvungen. Men vissa tider på dygnet är ganska plågsamma i värmen!

  Då brukar jag ta mig ned till Wasaparken ,och sätta mig på bänkar som skuggas av mäktiga lindar och lönnar.

  Kruxet är att dessa bänkar verkar användas av ”obskyra” personers affärsverksamhet.

  Det tål vid att passa sig!

 2. TatluserTatluser

  Hitintills har det varit så hett på både på norra och södra sidan så det har inte gått att ha korsdrag, men i dag håller tills nu norra sidan tjugoåtta grader och det kommer stundtals lite svala vindpustar så jag har satt fläkten så den blåser in den svalare vinden som får segla genom bostaden och gå ut i en fönsterspringa på södra sidan i skuggan av blåregnet, i söder är temperaturen drygt trettiotre grader inne håller sig temperaturen nu på tjugosju grader. Nu börjar de tjocka molnklumparna att bli allt flera, tänk det kanske kommer ett rejält åskregn, så som naturen suktar

 3. PaulThomasPaulThomas

  Nu har det efterlängtade regnet äntligen satt igång. Helt nya dofter kunde förnimmas under den stövelklädda skogspromenaden. Färre myror att betrampa. När regntunnorna börjar fyllas är jag där och fyller hinkar med ”extravatten” vem vet när nästa regn behagar visa sig?
  Kvar i stan slipper vi vara guschelov.
  Korsdragna ansjovisar är jättegott på smörgåsens dillkrönta hårdkokta äggskivor! Sältan i smaken är säkert välbehövlig.

 4. GerdGerd Inläggsförfattare

  Du har rätt gunillago, det blir ingen svalka av tvärdrag när det är vindstilla som idag. Svalka ges efter läsning i DN (180731) om ”Glass och fotbad” i Tallgårdens boende i Huddinge. Kallt fotbad inspirerar och kan ge svalka.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen