Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Hushållsgöra

Skrevs 2019-06-30, 15:49 av Gerd

Jag stickar och stickar. Allt mitt sparade garn ska nu bli något. Efter 12 par vantar och 3 par raggsockor är det nu dags för yllefilt i Dominostickning. Före detta var det fritt broderi på ylle. Mitt behov av att göra är för närvarande tillgodosett.

Ett recept i Senioren på Rotselleribiffar med picklad rödlök och färskpotatis ska idag prövas. Min matlust är usel så jag prövar då och då nya rätter annars är matjesill och färskpotatis ofta på dagordningen – då äter jag hyggligt.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Stickning har jag instruerats i men tycker inte det är min grej. Även virkning känns lite okul. Men tur att det finns så mycket annat som verkligen intresserar. Hushållsgöromål känns ofta bra att bidra till. Dammsugning och att diska är helt okej. Skaka mattor gör gott både i de textila och i muskelfibrerna.
    Rotsaker som tillagats i ugnen kan vara riktigt mumsigt. Ett exempel därpå var rotsaksgratängen vi avnjöt nyligen. Mycket lök ska där ingå, gärna av flera sorter.
    Matjesillen åker ofta fram på bordet, snart ska nypotatisen skördas, då blir sillen än mer välkommen på tallrikarna. Gräslöken växer med aptiten.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen