Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Hur kul är det…

Skrevs 2018-09-03, 16:40 av Gerd

Hur kul är det att bli gammal? Entusiasmen inför åldrandet är begränsad hos mej. Men det är väl bara att gilla läget, kan jag tro. Alternativet är sämre…

Jag kan tycka att jag haft ett bra liv, särskilt arbetslivet har jag haft glädje i. När jag tänker tillbaka så är glädjeämnena fler än de sorgliga och det är jag tacksam för. Nu gäller att hitta ett sätt att hålla sej sysselsatt. Jag är en s.k ”göra-människa” mer än en ”bara-vara-människa” så jag stickar, målar akvarell, bloggar ibland och jag läser. Teve-tittande är begränsat till ett nyhetsprogram kl 18.00 – underhållning har jag inget större behov av. Hur hanterar ni andra gammelblivandet?

Kommentarer

 1. gunillagogunillago

  Jaa du, det blir böcker, filmer, TV och annat som inte kräver så mycket ”göra”. Hälsan bestämmer numera. Är avundsjuk på de som sluppit ett livslångt dåligt hjärta samt förlusten av ”hjärtebarn”. Tur att det finns pacemakers.

 2. PaulThomasPaulThomas

  Någon stor entusiasm inför att åldras är det nog få som upplever. Men jag känner ändå en viss ökad balans i mitt sätt. Det pojkaktiga är inte lika framträdande. Säkerheten är nog större. Förmågor försvinner, tynar bort liksom. Men jag försöker ändå överleva trots vissa tillkortakommanden. Fumlighet, stelhet, det rent fysiska har vi samtidigt mer tid att ägna åt att lösa. Så länge det inte gör väldigt ont stretar jag vidare och hoppas på många högtidsstunder och glada skratt fortsättningsvis. Att se det stora, fantastiska i det lilla ger alltmer, till exempel märker vi personligheter hos de fåglar som gästar vårt matningsställe. En insekt kan förbluffa. Varje morgon och kväll sticker jag ut överkroppen och drar in ett djupt andetag av den friska barrskogens doft.

 3. AmandaAmanda

  Man får ta det som bjuds. Vi kan ju cykla fortfarande, så igår morse, när det var ett så fint väder och alldeles stilla ute, cyklade vi ner till badet på morgonen. Mälaren låg helt blank, har nog aldrig sett den så stilla, och inte en människa såg vi till. Bara tre änder och två sädesärlor vid bryggorna. Det är fortfarande varmt i vattnet, i alla fall tillräckligt varmt för mig, även om jag inte älskar kallt vatten. Sen åkte jag hem och skötte om mina blommor. Det är roligt med blommor, men de kräver ju en del vård, det är sånt man kan pyssla med!

 4. DidaniaDidania

  Kult ibland – förfärande ibland – men var livet inte alltid så – en blandning av ljust och mörkt?

  Det nya är väl att leva under de nedsatta förmågornas diktatur?

 5. bebebebe

  Jag tycker det är kul att lära mig nya saker. Idag fick jag till exempel reda på att det är väldigt svårt att samtidigt spela munspel och dansa till musiken! Detta visste jag inte. Dessutom fick jag reda på, att Vilhelm Moberg hade denna förmåga. Böckerna om in och utvandrarna måste omvärderas. Kanske.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen