Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Ganska långtråkigt

Skrevs 2017-11-12, 17:19 av Gerd

Ja, så är det numera – långtråkigt alltså! Efter sjukhusvistelse och rehabilitering är inte orken värst vidare. Men jag lagar mat. Det är roligare att laga mat än att äta. Aptiten är inget vidare heller, som jag meddelat tidigare. Men jag gör mitt bästa för att pigga till mej… eller gör jag det? Nä, jag är himla trött av det jag varit med om . Inte värst kul att orda om men det får lov att passera.

Kommentarer

 1. DidaniaDidania

  Vi som är till åren komna, behöver låååång tid för att ”komma igen” efter att ha varit i behov av sjukvårdens omsorg.
  Det kräver envetenhet och självdiciplin att kämpa sig tillbaka.

  Jag föredrar att äta maten framför att laga den – men i dag stekte jag ankbröst och gjorde en god sås och en sallad med äpple till – det var gott!

 2. vetgirigvetgirig

  Jag håller med Gerd, jag finner nöje i att se till att jag har för mycket färdiglagad mat i kylskåpet. Det brukar rendera i att jag får lov att ”slänga” en del. Det har jag aldrig gjort tidigare.
  Kan det vara så att seniliteten börjar sticka upp huvudet?
  Vad är det för vits med att ha mat till ett helt ”byalag”, när inte ens ”ungarna” kommer och äter?

 3. TatluserTatluser

  Det måste vara jobbigt att ha ständig svårighet med matintaget, kroppen måste ju få sitt näringsbehov. Att orda om sina bekymmer kan ju som bekant ändå ge en viss lättnad, att låta det sippra ut. – Jag är nog bortskämd, mat har aldrig stått högt på min lista men inte heller varit någon svårighet är mera en rutin för min del, äter gör man för att man ska äta, men det ska vara smak, för mig är grönkryddor given tillsats. Har det någon gång varit förhinder att följa rutinerna har det inte varit någon katastrof. På morgonen är det thé och en skiva bröd med ugnsstekt lax och gurkskivor och till lunchen fruktsallad och till middag blir det växelvis fågel eller fisk med grönsaker. Råvarorna tillagar jag i ugnen och fryser in i portionsaskar om ett par portioner i varje ask, när jag tagit fram en låda och tillagat så håller det sig utan problem i minst upp till fem dygn, välkryddat som det är, i kylens + 4 grader, innan dygnen gått så är det uppätet så inget behöver slängas. Även grönsallat och frukt håller sig bra i + 4 grader så det är sällsynt att jag måste avyttra något i slaskhinken.

 4. AmandaAmanda

  Fast trevligt att se dig här igen, Gerd! Tyvärr, eller vad jag skall säga, så har jag inte haft något ärende till tandläkaren, så jag har inte varit i närheten av dig. Nu har jag i alla fall fått pengar tillbaka för att jag blev felbehandlad på tandakuten, så så småningom skall jag tillbaka till min vanliga tandläkare. Jag hör av mig!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen