Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Gå i barndom

Skrevs 2018-06-24, 11:40 av Gerd

Boken ”Förbjuden frukt” av Lena Kåreland, kapitlet ”Inget lyxiöst och lättjefullt liv” om Elsa Beskow satte igång minnena.

Min uppväxt i Röda Bergenområdet i Vasastan gjorde det möjligt att gå i Birkagårdens Barnträdgård. Starka minnen har jag av tant Elsas (Beskow) sagoläsning. Jag kan se hennes vita hår som en gloria där hon sitter framför brasan och läser. ”Tomtebobarnen” och alla de andra sagorna har jag troligen starkt präglats av liksom att jag senare var praktikant på Birkagården.

Kan jag också ha formats av att jag var inackorderad i Djursholm under studietiden? Boken ”Djursholm Sveriges ledarsamhälle” av Mikael Holmqvist, omfattar 700 sidor! Paret Beskow bodde i Djursholm. Jag har goda minnen av Djursholm men jag tror inte att jag valde yrke av inackorderingsplatsen.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas

    Visst lallar väl tankarna iväg ibland. Till barn- och ungdomstiden. På gott och ont kan ”Gå i ålderdom” förgyllas och kryddas.
    Utan minnen vore livet himla trist. Men med en smula oflyt kommer begynnande demens att ta våra minnen ifrån oss. Hoppas vi kan fördröja processen med vårt engagemang här på Silversidan!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen