Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Förbjuden frukt

Skrevs 2018-06-03, 15:24 av Gerd

Hurrah (!) för silvergrabbarna som håller igång bloggandet här. Silvergenerationen är inte någon förbjuden frukt som läsekonsten ”under olika tider fungerat som maktmedel. Den har varit förbjuden frukt, särskilt för kvinnan” jag citerar ur Lena Kårelands  ”Förbjuden frukt” en svindlande resa i essäform, som ger nya perspektiv på läsekonsten, kvinnligt författarskap och fransk litteratur.

Den stiltje som för närvarande råder på Silvergenerationen tror jag främst beror på rådande värme.

Kommentarer

 1. TatluserTatluser

  Jag fick ständigt på fyrtiotalet höra av fadern att ”flecker” behöver inte läsa, de ska lära sig sköta hushållet och ”barna”, mor brukade kommentera med ”jamen jag läser ju både tidningen och böcker och sköter hushållet, barnet är ju vårat gemensamma ansvar”, till svar fick hon ett irriterat grymtande från far.

  Efter stormen blir det lugnt brukar det heta, så kanske det är även för skrivandet, när man tömt ut allt som legat ock pockat så får det bli lite avslappnad betänketid.

 2. vetgirigvetgirig

  Jag bor sedan januari på servicehuset Herrgärdet i Västerås, och har ätit den förbjudna frukten att favorisera ett par stycken av den kvinnliga personalen. Under mitt arbetsliv har jag alltid haft arbetsledande befattningar och fått lära mig att favorisering är ”nett upp” en dödssynd i ledandet.
  Naturligtvis är jag ingen ledare på denna vårdinrättning, men har märkt att favorisering av personal är till skada för de favoriserade och även för mig som vårdtagare.

  Favoriseringen har bestått i vänligt bemötande, inget annat! Och det som tack för den visade empatin.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen