Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

BreDyrt

Skrevs 2018-09-14, 11:00 av Gerd

Bregott kostar i min ICA-butik 25.90. Det nya BreOliv kostar 47.90 (!) nästan dubbelt så dyrt, BreDyrt! Undrar om det nya är dubbelt så bra/gott/nyttigt.?

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Många varor ter sig orimligt dyra. Man skulle nog baxna om man fick veta tillverkningspriset för vissa varor. För oss (som båda har pension under tio tusen) är mycket på tok för dyrt. Margarin kommer inte på bordet över huvud taget! Det goda smöret får jag endast njuta i flytande form har läkarvetenskapen kommit fram till.
  Den populära ”nyttighetstrenden” har nog gett produktutvecklarna fnatt, de försöker kränga det mesta och med lurig reklam.

 2. gunillagogunillago

  Förvånar mig inte. Den torka som varit förhärskande i Medelhavsländerna de tre senaste åren gör oliver dyra. Maten kommer att långsamt öka väsentligt i pris.

 3. GerdGerd Inläggsförfattare

  Zeta kundforum har svarat en helsida på min propå om dyrt matfett. Kort sagt så menar de att BreOliv är en produkt med enkelmättat fett, olivolja och sheafrukter är hälsosammare (och dyrare) än mer mättat fett, som finns i mejeriprodukterna.

 4. Hyperbore

  Det är kanske så att de menar att ett högt pris får oss konsumenter att tro att varan är jättebra. När det gäller bilar ger det ju status också – fast att använda ett annat margarin på smörgåsen ger nog inte så mycket status så det argumentet kanske inte hållet just i detta fall.

  Men kommentaren att vi konsumenter skulle bli förvånade om vi visste tillverkningskostnaden för olika produkter, den tror jag på. Ett favoritprogram på TV är Draknästet (som ju finns i såväl engelsk som amerikansk version) där man kan höra att tillverkningskostnaden är 3:50 (pund eller dollar) och försäljningspriset 17:50. Visserligen inser jag att det tillkommer kostnader efter tillverkningen (transport, lagerhållning, distribution och inte minst reklam) men det är ändå intressant att notera tillverkningskostnaden (eller inköpskostnaden, oftast från Kina).

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen