Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Blivande berömdheter

Skrevs 2019-04-16, 15:02 av Gerd

Inte visste vi då på femtiotalet att kamraterna i flickskolan skulle bli berömda. Bibi (Andersson) gick i parallellklassen och Maj (Sjöwall) gick i min klass. Maj och jag gjorde bus tillsammans i näraliggande fik på lunchrasten. Vi reste efter avslutad sjunde klass till Lappland där vi jobbade på ett fjällhotell hela sommarsäsongen. Jag hade tidigare i mitt liv inte varit norr om Uppsala så lapplandsvistelsen gjorde bestående intryck på mej och jag återvände dit flera säsonger. Bibi och Maj kom båda att göra bestående intryck i kulturen.

 

 

Kommentarer

  1. vetgirigvetgirig

    Inte var jag skolkamrat med några som sedemera blev berömda. Jo en från folkskolan som så småningom blev känd som ”hardhittern” ORRESTAKARLSSON. I fotboll och bandy

    I läroverket var jag klasskamrat med en som alltid valdes sist i idrott. så småningom blev han förordnad till Professor i Teknisk Fysik, vid Chlmers vill jag minnas Sveriges yngsta, och på gamla dagar blev han vald till Stamhövding i Gambia. Han kom alltid på våra klassmöten klädd i Afrikansk högtidsdräkt.

  2. Jalle

    Jag hade en skolkamrat som dömdes till 10 år för mord. Han högg ihjäl en medfånge sedan, med en vässad tandborste och fick straffet förlängt till livstid. Han var i alla fall väldigt känd i stora delar av Klara. Det var jag också, när jag kom in på akuten efter en mc-olycka sa i alla fall läkaren där att han hade aldrig sytt så många stygn på en och samma kille som på mig. När jag så småningom kom på benen igen ville alla titta, jag var omåttligt populär bland tjejerna. Men det är klart, det går väl inte att jämföra med Bibbi, som jag föresten var väldigt förälskad i som ung. Tyvärr var kärleken obesvarad och tur var väl det, annars hade man varit änkeman nu.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen