Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Att bara vara – och att göra

Skrevs 2019-02-08, 12:29 av Gerd

Min sämsta gren är att bara vara. Jag trivs bäst när jag har något att göra – sticka eller plantera om krukväxter t.ex. Men problemet är orken, som inte alltid är den bästa. Jag skulle gärna vilja bli bättre på att bara vara. Bokläsning är åtminstone stillsamt görande när orken är svag. Mitt egna inre liv räcker inte för att bara vara men då kommer en författares tankar väl till pass.

Min vana att ha planterat om växterna innan min födelsedag i februari får i år lov att delas upp i omgångar som anpassning till bristande ork.

Kommentarer

  1. AmandaAmanda

    Men, inte kan man bara sitta rakt upp och ned! Möjligen kan jag göra det när jag blir transporterad, som idag när vi åkte till stan. Och hade glömt boken! Är ganska skönt att bara titta ut och se landskapet passera. Nej, annars vill jag också gärna ha ett handarbete. Jag har ju en massa garner och tyger, så jag skulle ju kunna göra nåt av det, men det fordrar mer tankemöda att få till det, än att köpa nytt garn och mönster. Om jag hittar mitt gamla mönster till mössor så kanske det blir nåt!

  2. bebebebe

    Det är inte så dumt att lära sig att bara vara, speciellt när orken börjar bli tunn. Det finns s många sinnesintryck på andra sidan fönstret (eller TVn) som tål att funderas över. Försöker jag i alla fall inbilla mig.

  3. PaulThomasPaulThomas

    Att bara vara är även för mig en dålig gren. Otåligheten blir en drivkraft till ”vad som helst”nästan. Har mycket svårt för att läsa vilket säkert beror på just den där otåligheten. Tiden liksom slösas bort av det som finns mig givet. Har man tagit steget ut i den vilda glesbygden så finns det som tur är alltid ett och annat att syssla med. Så länge orken är med på noterna så låt oss sjunga!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen