Om "Gerd"

Trettiotalist som har ägnat arbetslivet åt ledarskap i offentlig förvaltning och i ideell organisation. Fritidspolitiker på 60- och 70-talet.

Artikeltips

Skrevs 2018-07-09, 11:38 av Gerd

En bra artikel om kvinnor och män och om rädslan att inte tycka rätt av Lena Adelsohn Liljeroth i senaste News55.se : http://www.news55.se/kronikor/radslan-for-att-inte-tycka-ratt/?utm_source=Tipsmejl&utm_medium=delad&utm_campaign=radslan-for-att-inte-tycka-rat

Kommentarer

 1. PaulThomasPaulThomas

  Visst har många män betett sig svinaktigt. Filmmogulen Weinstein till exempel, upphovet till den omfattande metoorörelsen, som riskerar livstidsstraff i USA. Han är för nuvarande fri mot borgen men har all anledning att vara orolig.
  Även skådisen Bill Cosby ligger pyrt till efter att i decennier drogat och utnyttjat kvinnor allt för den egna driftens skull. Sådana mäns handlingar är det väl ingen som vill försvara. Simpelt att med makt genomdriva och tillfredsställa sin sexuella drift gentemot en försvarslös medmänniska!
  Många män har naturligtvis i alla tider och överallt utnyttjat sin kraftposition i detta syfte men de flesta inser glädjande nog att hejda sig. Dessvärre kan nog de flesta kvinnor vittna om diverse händelser av obehaglig natur under livets gång.
  Huruvida vi stämmer in i kören av hatare är väl upp till var och en. Vi bör naturligtvis inte delta i dreven innan bevis föreligger. Här gäller också att hejda sig en smula, tills vi vet vad som egentligen skett. När det gäller några svenska drev är faktiskt uppgifterna en smula svävande tycker jag.

 2. bebebebe

  Håller helt med om behovet att inte stämma in i hatkörer, speciellt om man saknar egna erfarenheter i frågan. Visst finns de sluskar bland manspersoner som utnyttjar sina möjligheter. Men inte alla kvinnor är änglar heller, skulle jag vilja påstå. Utseende kan mycket väl användas som merit för de som besitter sådant,vilket dock inte skall användas som försvar av bevisat kriminellt handlande.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen