Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Visst gör det gott när knoppar brister

Skrevs 2019-05-02, 12:24 av PaulThomas

Ensamheten har varit på tapeten. Och är väl fortfarande lika aktuellt. I ett allt hårdare samhällsklimat är det få som bryr sig.

Vi skulle behöva en ny Greta som inte bara tar upp de globala klimatproblemen utan en Greta som verkligen berör samhällsklimatet. Och här är det inte fråga om uppvärmning utan om avkylning!

Vad gör folk när en människa hamnar i svår nöd? Jo man börjar filma med telefonen!

Vi har på sätt och vis flytt till detta lantliga paradis. Jag upplevde faktiskt viss njutning då vi flyttade ut på landet. Med att ha ett hus äger jag ständigt sysslor. Bara en sån sak, att alltid ha göromål! Tätt med  problemlösningar i det vardagliga.

Se glädje och harmoni utstråla ur ett djurs kroppsspråk och väsen. Känna odlarglädje när groddar spirar.

Storstaden har naturligtvis också sina förtjänster Själv har jag aldrig haft svårt med att trivas varhelst möjlighet gives.

Två par raggsockor utslitna denna vinter. Någon duktig Silvergenuskvinna ville kanske kasta sig över strumpstoppningen men kvaliteten på moderna sockor är undermålig. Mina nyköpta lågskaftade stövlar gjorde skavsår på benet.

2019april 032

Vår stora padda (ej elektronisk) har vaknat och stolt visat upp sig. Vilket jag ser som ett vårtecken, även om dess hy mest liknar vårttecken.

2019april 035

Nu stundar en fin årstid. Björkens löv är inga musöron, snarare musögon.

Ett ventilhål på husväggen var igensatt med tidningspapper. Det var svårt att upptäcka då ytterpanelen var ditspikad ovanpå. En ljuvlig lässtund vidtog i dessa gamla hopknycklade sidor. Det hände en hel del saker 1940 kunde konstateras.

2019april 031

Rovfåglarna kommer ofta på närgångna visiter. Byten saknas inte.

2019april 041

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen